Някой би попитал дали е възможно в малка“ България да

...
Някой би попитал дали е възможно в малка“ България да
Коментари Харесай

Кои са победителите в програмата LET’S GO 2022 -

Някой би попитал дали е допустимо в „ дребна “ България да се раждат огромни хрумвания? Разбира се, че е допустимо. Първо, тъй като няма дребна или огромна (извън географските предели) страна, а хората, които живеят там, имат огромни или дребни фантазии. И второ, в България има доста смели хора, които имат вяра, че без значение какъв брой са огромни обществените провокации, игнорирайки корупцията и честото безхаберие на държавните институции, намират решения, които могат да се наредят до най-интересните образци от целия свят. Това са обществените бизнесмени.

Точно с такива хора ни срещна LET’S GO 2022 – Програма за предприемачески начинания на Неправителствени организации на Български център за нестопанско право. След вдъхновяваща и динамична серия от самостоятелни наставнически съвещания, срещи, образования, полемики и така нататък финално 12 организации се включиха в конкуренцията да получат летящ старт на своите хрумвания за бизнес с добавена стойност.

Ето и техните хрумвания:

1. Сдружение „ Концерти.БГ “ от гр. София, които развиват Ритъм кръгове, с цел да могат повече хора да преживеят музиката и в същото време да сплотят своите екипи, а сдружението да продължи да развива и поддържа културната и концертна сцена у нас.

2. Народно читалище “Любен Каравелов - 1897 ” – с. Куртово Конаре, които ще предложат нов туристически пакет „ На посетители на Куртово Конаре “, в който посетителите да се допрян до локални занаяти, взаимно подготвяне на храна, разходки до двореца “Кричим ” и други занимания.

3. Фондация Театър Нокс от гр. София, които се стремят да притеглят младежка аудитория към театралното изкуство и да развиват младите актьори, а в програмата работят по развиването на свое лично пространство за подготовки, културни събития, креативен школи, образования и семинари.

4. Фондация " Приложно обучение " от гр. София, с концепция да основат серия от просветителни принадлежности и артикули, които да подкрепят развиването и построяването на обществени и други значими умения у младежите.

5. Фондация Корен от гр. София, които развиват своята концепция за издателска активност на авторски артикули - книги, пособия и игри, както и превод на чуждоезична литература по тематиките почвознание и запазване на почвите.

6. Сдружение " Възможности без граници " от гр. София имат упоритостта да създадат образованието за правата на индивида по-ангажиращо и налично със стратегическата настолната игра БАРАБАР, в която 75 герои се борят да спасят Земята от апокалиптично бъдеще

7. Добруджа - история, обичаи, просвета – гр. Добрич започват Фермерски пазар - Варна, като това поддържат локалните производители да осъществят своята висококачествена чиста продукция и да разширят своята активност.

8. Фондация " Мисия Криле " – гр. Стара Загора ще развие свое обществено дружество за произвеждане на ръчно направени произведения, сувенири и детски играчки от уязвими лица, най-вече дами бежанки и мигрантки, като по този начин способства за тяхното обществено и икономическо включване

9. Сдружение „ Натуралистично “ – гр. София ще основат бутиков естествен козметичен артикул - аура спрей “Етера ”. Той е формиран от етерични масла и флорална вода - екологични артикули от България.

10. Социална и обучителна плантация Софера – с. Илинденци ще развият Посещения във фермата, като посредством тях се стремят да усилят и броя на абонаментните кошници с пресни артикули от фермата. Това поддържа работата им за основаване на ранни трудови привички за младежи с увреждания.

11. Направено с обич 21 – гр. Перник ще развият креативен работилници с присъединяване на създатели в лицето на хора с увреждания. Те са основатели на разнородни ръчно направени артикули, които сдружението предлага във физическия си магазин, а в този момент ще споделят своите умения с участниците в работилниците.

12. Фондация " За Нашите Деца " - гр. София имат упоритостта да основат Академия за обществено учене и развиване, в която да оферират образования за експерти, чиновници в обществената и други свързани сфери за да покачат разбирането си, да придобият познания и умения по въпроси от сферата на ранното детско развиване.

В последна сметка, парична премия завоюваха 3 страхотни хрумвания:

1) Възможности без граници за играта Барабар



2. Сдружение „ Направено с обич 21 “ – гр. Перник за креативен работилници за хора с увреждания и магазина си където продават артикули на тези създатели


3. Народно читалище " Любен Каравелов - 1897 " – с. Куртово Конаре за специфичните си туристически пакети в резиденцията в Кричим в поддръжка на Фестивала на чушката и домата в Куртово Конаре.


Програмата към този момент има своята 11-годишна история, само че по-важното е, че може да се похвали с над 200 цивилен организации, които са получили ентусиазъм за това по какъв начин търсят резистентност на своите хрумвания посредством развиване на предприемачески начинания, десетки ментори, които без отмалялост и с голям възторг са помогнали и не престават да оказват помощ на екипите на организациите да намерят най-хубавите решения, с цел да развиват бизнес с задача.

Това, което може да направи страната, тази общественост да стане доста по-голяма и в доста по-голяма степен да се усети резултатът от тяхната добавена обществена стойност, е:

1.Да вкара действителни тласъци по този начин, че всеки, който желае да бъде обществен бизнесмен и развие бизнес с идея, действително наемащ хора с проблеми или решителен публично важен проблем, да може елементарно да се записва и да получи тласък да прави тъкмо този бизнес с мисия;

2.Да облекчи режима за наемане на хора в уязвимо състояние, с цел да могат елементарно да се интегрират на пазара на труда, а не да зависят от помощи;

3.Да поддържа развиване на обучителни центрове, където хора от действителния бизнес предават своето познание и оказват помощ на сходни дребни бизнеси да пораснат, и да създават обществени нововъведения, които оказват помощ обществото да се развива.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР