Няколкостотин руски граждани воюват срещу нас някъде близо до Артьомовск.

...
Няколкостотин руски граждани воюват срещу нас някъде близо до Артьомовск.
Коментари Харесай

Какво да прави Русия с новите власовци?

Няколкостотин съветски жители водят война против нас някъде покрай Артьомовск. Имаше репортаж за това в “Ню Йорк Таймс ”- дълъг, със фотоси и огромни основни букви. Като цяло, цялостен “Пулицър ”, изключително откакто създателят е точно притежател на съответната премия в региона на публицистиката.

И преди сме чували клюки за „ Руския легион “, част от чиито бойци са всред тези, които от дълго време са избягали в Украйна „ за народна власт “, а други си проправиха път натам предходната година. И тогава поражда въпросът: по какъв начин да се оправим с тях? Проста и разбираема реакция: какво направиха с власовците? Ето по какъв начин би трябвало да стане и в този момент.

Но си представете, че вие сте арбитър, добре, правосъден заседател, или още по-добре: назначени сте като юрист от страната на един от тези хора. И вашата работа е да намерите най-малко някакво условия, които ги оправдават, от които зависи присъдата - доживотна или не напълно. Между другото, вестникът оповестява, че нашата Генерална прокуратура е образувала дело против тях, с цел да признае легиона за терористична организация.

И тук вие и аз демонстрираме вселенско схващане, присъщо на нашата цивилизация, прошката и по този начин нататък: руснаци, съжалете ги. Но да прочетем детайлностите на репортажа. Ето един юноша на 18-19 години, който избягал от университета в Петербург с позивна “Заза ”. Той споделя: “На такава млада възраст моят политически светоглед към момента се образува, само че при всеки случай, когато страната ти е завладяна от един неприятен човек, би трябвало да поемеш нещата в свои ръце ”.

И ето неговата диаметралност: позивна - Цезар, възраст - към 50 години. Той е бил съветски националист-имперец, само че нещо в тази идеология не го устройва. Сега споделя, че руснаците не убиват цивилни и не изнасилват деца (по-нататък - цялостният лист с тезите на киевската пропаганда). Така че не руснаци се бият в Украйна - злодеите нямат народност, а Цезар към този момент е умъртвил доста някогашни сънародници (тоест такива като нас), а след освобождението на Украйна ще смъкна режима в Кремъл.

Тъй като сте юрист или заседател, можете да попитате дали е разрешено да смекчите наказването, тъй като имате работа с прям дебил - млад или доста зрял. Изглежда не: тъпотията не освобождава от отговорност. Друго нещо е, че тези воини споделят всичко, както би трябвало да кажат в тяхната обстановка, а какво мислят е сложен въпрос. Може би се самосъжаляват.

И от детайлностите за живота на " Руския легион ". Първо, имало е украински закон, съгласно който не може да се служи във ВСУ с съветски паспорт. Сега към този момент е допустимо. Но този екип е част от непознат легион, т.е. наемници - със съответните правни последствия. В публикацията се загатва, че локалните поданици се отнасят към тях с огромно съмнение, ревизират ги дълго време и ги одобряват единствено като редови войници, а офицерите са до един украинци. Но легионерите учат украински език. Като цяло се стараят оптимално. И знаете за какви старания приказваме. Те би трябвало всеки ден да потвърждават своята преданост към своите стопани – и то не с думи. Това опрощение ли е за тях? Едва ли.

И доста се ядосват, когато попаднат в капан. Тук би трябвало да си напомним националната мъдрост: плъховете са ужасно гневни, в случай че корабът, от който са избягали, не потъне. Но ето различен случай, няма потребност да обиждате плъховете: те са умни животни, които въобще не желаят да унищожават кораба - те се хранят там - и бягат единствено в случай че подозират, че стартира някакъв замърсен номер и е последва завършек на храненето. Така че това съпоставяне е уместно единствено за идеолозите на омразата към родината си, т.е. за тези, които приказват или пеят нещо по тази тематика. И нормата за отговорност на тези оратори и артисти е друга. А тези, които са попили тези речи и песни по този начин, че са взели оръжие, са напълно други същества.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР