Няколкостотин протестиращи и поддръжници на ПП Възраждане“ блокираха движението по

...
Няколкостотин протестиращи и поддръжници на ПП Възраждане“ блокираха движението по
Коментари Харесай

Екшън пред Парламента! Протестиращи опитаха да нахлуят, искат оставка на кабинета

Няколкостотин протестиращи и поддръжници на Политическа партия „ Възраждане “ блокираха придвижването по бул. „ Цар Освободител “ пред постройката на Народното събрание и направиха опит да влязат вътре. Те желаят оставката на държавното управление, съобщи БГНЕС.



Хората са гневни от обстоятелството, че българската страна не им е помогнала по време на изключителното състояние и ги е обрекла на банкрути, апетит и бедност.

Малко след началото на митинга, млад мъж се опита да нахлуе в Народното събрание. Опитът му беше осуетен от униформените, които го арестуваха след неколкократни предизвестия да съблюдава отдалеченост.

Трудно се оправя с актуалната обстановка Красимир Киряков, който е притежател на магазини, ситуирани в затворените от два месеца търговски центрове. Той не желае непременно оставка, само че държи страната да му помогне, тъй като не може да се възползва от съществуващите социално-икономически ограничения.

„ Не сме удовлетворени от ситуацията, в което се намираме. Бизнесът ми е спрян, от месеци не работя и няма какво да хапвам. Аз съм шеф на над 20 души. Вече втори месец им заплащам заплати, само че съм заставен да ги освободя. Моловете ни изнудват да плащаме наеми. Положението е доста зле и ние към този момент не устояваме “, съобщи Киряков и добави, че не вижда какво ще е бъдещето.

За Катя Петрова пък смяната минава единстено и единствено през оставката на сегашните ръководещи.

„ Всички долу и вън от чадъра. Други свестни хора да заповядат. Не може в 7-милионна България да са 240 най-свестни от всички. Нямам концепция за какво ги поносим, всичко ми ври от вътрешната страна “, съобщи тя и добави, че разочарованието ѝ от страната не е от в този момент, а се е натрупало през годините и към този момент чашата е преляла.

„ Промяната ще я усетя когато от ден на ден българи предпочетат да живеят в страната си, да има прекрасен живот за децата ни “, добави още Петрова.

Лидерът на Политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов, който е и уредник на митинга изясни, че причина за проведеното е неодобрение от несправяне на страната с последствията от ковид, в резултат на което са били накърнени икономическите ползи на българския народ и наложените репресивни ограничения. Той е безапелационен, че актуалното ръководство няма по какъв начин да продължи, в случай че не стартира да търси мнението на народа.

 „ Мерките за превъзмогване на ковид са същите като в целия свят, само че компенсационните ограничения, които са за подкрепяне на жителите и бизнесмените, нямат нищо общо с тези, които са в останалите страни. Правителството се провали в тази своя политика и сме тук, с цел да го заявим ясно и изрично “, разяснява Костадинов.

Той разгласи, че новите заповеди са били написани преди влизането на поправките в Закона за здравето. „ Те одобряват заповед по закон, който към момента не е влезнал в действие. Това значи, че заповедта е оскъдна. Ние внесохме във Върховния административен съд тъжба против заповедите на здравния министър. Искаме по-сериозна обосновка “, съобщи той.

Според водача на партия „ Възраждане “ обстановката не е толкоз тежка за колкото се показва и недоумява за какво Националният действен щаб непрестанно натъртва на напрежението, на психозата, на основаване на боязън и суматоха измежду хората вместо да успокоява народа.

„ Ние настояваме за бърза и скоростна нормализация. Общата ни идея е оцеляването на нашата страна, а то е застрашено сега. България е най-бързо измиращата страна, България има мощно ударена стопанска система сега от тази коронавирусна нервност “, съобщи той и сподели, че с този митинг приканват властта за разговор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР