Няколкостотин поддръжници на сръбската опозиция се събраха снощи пред Републиканската

...
Няколкостотин поддръжници на сръбската опозиция се събраха снощи пред Републиканската
Коментари Харесай

Протест и гладна стачка на опозицията в Сърбия

Няколкостотин поддръжници на сръбската съпротива се събраха нощес пред Републиканската изборна комисия в Белград. Според тях парламентарните избори са били фалшифицирани. 
Привържениците на класиралата се на второ място коалиция " Сърбия против насилието " се пробваха да пробият загражденията и обсипаха постройката с домати, яйца и тоалетна хартия.

От обединението настояват, че в изборите за градски парламент в Белград са позволени съществени нарушавания, в това число измами при регистрацията на гласоподавателите, подкупи и подправяне на резултатите, и желаеха изборите да бъдат повторени. Лидерите на опозицията оповестиха, че стартират гладна стачка, до момента в който комисията не извърши настояванията на опозицията.

" Подадохме претенции до Републиканската изборна комисия за анулиране на изборите в Белград. Представихме всички наши забележки, доказателства, записи, в това число при какви условия са извършени изборите и по какъв начин брутално са осъществени кражбите в изборните секции, по какъв начин са докарани хора от Република Сръбска, от Босна с цел да гласоподават ", съобщи Мирослав Алексич, коалиция " Сърбия против насилието ".

" Дойдохме да представим всички доказателства, с които разполагаме, имаме още, имаме стотици и стотици забележки, изготвят се възражения. Това, което можем да кажем, е, че като членове на Народното събрание ще останем тук, а аз и моят сътрудник Мирослав Алексич ще останем за по-дълго и ще обявим гладна стачка ", акцентира Мариника Тепич, коалиция " Сърбия против насилието ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР