Няколкостотин души провеждат протест пред сградата на парламента в центъра

...
Няколкостотин души провеждат протест пред сградата на парламента в центъра
Коментари Харесай

Протест в Грузия срещу възобновени полети към Русия

Няколкостотин души организират митинг пред постройката на Народното събрание в центъра на Тбилиси против възобновяването на директните полети сред Грузия и Русия.

Митингът е проведен от няколко опозиционни партии, съобщи ТАСС. Въпреки дъжда опозиционери, цивилен деятели и поданици на столицата подлагат на критика първия полет на грузинската самолетна компания " Азимут " от Русия. Организаторите на митинга упорстват грузинските управляващи да анулират полетите до Москва.

На мястото на събитието дежурят чиновници на реда, а акцията е мирна. Булевард " Руставели ", където се намира Народното събрание, не е блокиран. По същото време в Народното събрание се организира съвещание. Организаторите на митинга ще отидат до входа на Народното събрание, с цел да изразят позицията си пред излизащите депутати, а също и пред министъра на вътрешните работи Вахтанг Гомелаури, който в петък приказва пред законодателния орган.

На 19 май на интернационалното летище в Тбилиси кацна полет на Azimut Airlines. Това е първият полет от Москва до Тбилиси от четири години насам. Грузинският народен транспортьор Georgian Airways също ще стартира ежедневни директни полети до Тбилиси от 20 май. Руската самолетна компания Red Wings ще стартира да лети до Грузия през юни.

На 10 май съветският президент Владимир Путин подписа декрет за унищожаване на визовия режим за жителите на Грузия от 15 май. С различен декрет той анулира възбраната за полети на съветски самолетни компании и продажба на екскурзии до Грузия, която беше в действие от 2019 година

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР