Няколкодневна , която съвпадна с дългоочакван турнир по Minecraft, остави

...
Няколкодневна , която съвпадна с дългоочакван турнир по Minecraft, остави
Коментари Харесай

Състезание по Minecraft доведе до спирането на Интернет в цяла държава

Няколкодневна, която съответства с дълго чакан шампионат по Minecraft, остави цялата Андора без достъп до интернет предходната седмица.

DDoS акцията е ориентирана към Andorra Telecom, единствения снабдител на интернет услуги (ISP) в страната. Тя докара до елиминирането на редица играчи от Андора от въпросното съревнование.

Самоличността на виновниците към момента не е доказана. Някои специалисти подозират, че офанзивата е била проведена с ясната цел да се повлияе на присъединяване на тима на Андора. В резултат техните играчи бяха лишени от шанса си да завоюват наградния фонд от 100 000 USD.
Minecraft DDoS атака
Въпросният шампионат по Minecraft, Squidcraft Games, е част от поредност онлайн надпревари, проведени в известната стрийминг платформа Twitch. Събитието стартира на 19 януари и ще завършва през днешния ден, 24 януари.

Вдъхновен от хитовия филм на Netflix Squid Games, шампионатът изправя 150 играчи един против различен в серия от провокации в продължение на шест дни. Състезанието към този момент счупи върховете на Twitch, привличайки повече от един милион едновременни фенове през втория ден.

Както оповестяват от Tom’s Hardware, DDoS офанзивата против Andorra Telecom е траяла както през първия, по този начин и през втория ден на шампионата. Състезателите от Андора получили право на прекосяване във втория ден. Организаторите обаче нямат различен избор, с изключение на да отстраняват играчите, откакто проблемите с интернет още веднъж се появяват.

Предположението, че офанзивата може да е била ориентирана съответно към тима на Андора, наподобява се дължи на туит от NetBlocks. Това е организация, която следи проблемите с интернет свързаността. Твърди се, че от Andorra Telecom са говорили с NetBlocks и са обяснили, че офанзивата има нещо общо със надпреварата.

Въпреки това, телекомуникационната компания към момента изпитва проблеми, без значение от обстоятелството, че играчите от Андора са отвън шампионата. Според известие в Туитър, оповестено тази заран, клиентите към момента изпитват усложнения при сърфирането в интернет – вследствие на DDoS интензивността.

TechRadar попита компанията дали поддържа първичната си оценка за мотивацията на офанзивите, само че към момента няма отговор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР