Няколко завода в Старозагорско днес няма да работят. Причината е

...
Няколко завода в Старозагорско днес няма да работят. Причината е
Коментари Харесай

Заводи спряха работа заради драстичния скок в цената на тока

Няколко завода в Старозагорско през днешния ден няма да работят. Причината е следващият фрапантен скок в цената на тока на свободния пазар. Бизнесът сигнализира, че продължава да натрупа загуби и скоро може да има и банкрути. От там пресметнаха, че цената на електрическата енергия на свободния пазар е двойно по-висока от тази Европа.

Инж. Стоян Начев, основен енергетик в локално дружество съобщи, че цената, която те заплащат, е 212 лв/квтч. Това е гибел за бизнеса. При тази цена продукцията ни става доста скъпа и ние започваме да работим на загуба. А работим ли на загуба, ние би трябвало да банкрутираме. Следователно взехме решение, че не трябва да работим.За това през днешния ден предприятието е спряно. Това се случва и с нашите други две компании, разяснява той.

Инж. Начев изясни, че откакто не се работи, няма и от къде няма да дойдат средства за заплати. „ Чух гласове, които приканват за стачка, за блокиране на улици ", изясни енергетикът. По думите му хората са обезпокоени от обстоятелството, че може да има банкрути и да останат без работа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР