Няколко заподозрени във Франция бяха задържани по подозрение, че са

...
Няколко заподозрени във Франция бяха задържани по подозрение, че са
Коментари Харесай

Загадъчни убождания с игли във Франция: Има задържани


Няколко обвинени във Франция бяха арестувани по съмнение, че са уболи хора с игли в нощни клубове или на концерти, откакто поредност от случаи на офанзиви с игли всяха суматоха измежду младите, посещаващи нощни клубове, осведоми Асошиейтед прес.

Френското министерство на вътрешните работи, прокурори, националната организация за противопоставяне на дрогата, публичните здравни органи и доктори не съумяха да открият претекст за офанзивите или дали жертвите са били инжектирани с дрога, вируси или каквато и да било друга субстанция.

От този януари 1004 души са подали публични недоволства до френските управляващи за убождания с игли, сподели чиновник на вътрешното министерство пред АП.

В случаите до момента, в които има повдигнати обвинявания, медицински проучвания не са разкрили следи от нездравословни субстанции, в това число опиатът гама-хидроксибутират, който постоянно е употребен за упояване на дами за изнасилването им поради неналичието му на усет и миризма, споделиха управляващите. По телата на потърпевшите лица, множеството от които са дами, са били открити забележими следи от инжекции, синини и те са съобщили за признаци като изнемощялост.

Служител на министерството предизвести, че би трябвало да се внимава при допускането на връзка сред убожданията и опиата гама-хидроксибутират.

След траяли с месеци безплодни следствия управляващите в Тулон арестуваха 20-годишен мъж, обвинен в убождане с игла на три дами на 3 против 4 юни по време на запис на концерт за малкия екран. Той е първият обвинен, против който бяха повдигнати предварителни обвинявания за " съзнателно принуждение с оръжие (спринцовка) при утежняващи виновността условия ".

Прокурорът по делото съобщи пред АП, че " обвиненият отхвърля всички обвинявания и към момента по хипотеза е почтен ". В жилището му не са били открити спринцовки. Той остава в ареста.

По-късно в същия район полицията е арестувала двама обвинени, против които са били повдигнати предварителни обвинявания за хипотетично предоставяне на нездравословно вещество на 10 против 11 юни, добави прокурорът. В домът на единия обвинен са били открити спринцовки и медикаменти за инжектиране по лекарско наставление. Мъжът е отрекъл всички обвинявания и декларирал, че спринцовките и медикаментите са на жена му, която е здравна сестра.

Други осем души бяха задържани този вторник, откакто лица съобщили, че са били убодени с игли, сподели министерството на вътрешните работи. Някои от задържаните по-късно били освободени. Срещу най-малко един от тях са били повдигнати предварителни обвинявания.

Страхът от офанзиви с игли пораства измежду младежите във Франция и те са почнали да споделят в обществените медии препоръки по какъв начин да се пазят от убождане. Британското държавно управление също проверява поредност от " убождания с игли " и полицията в Белгия и Нидерландия заяви за обособени случаи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Използвани са материали на Българска телеграфна агенция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР