Няколко версии има за произхода на мощната експлозия в Ливан

...
Няколко версии има за произхода на мощната експлозия в Ливан
Коментари Харесай

Няколко са версиите за мощната експлозия в Ливан

Няколко версии има за произхода на мощната детонация в Ливан през вчерашния ден, съобщи пред БНР Бисерка Григорова, дълготраен сътрудник в Бейрут.

„ В един от складовете на пристанището „ Хизбула “ е имала някаква доставка на ракети от Иран. Някои допускат, че са видели и израелски ракети да удрят този склад. Говори се също, че имало и втора детонация, която е покрай жилището на някогашния министър председател Саад Харири, който е наследник на различен някогашен министър-председател – Рафик Харири.

Руска диря в ливанската покруса?

В петък би трябвало да произнесена по делото за неговото ликвидиране (на Рафик Харири при атентат в Бейрут на 14 февруари 2005 г.– б.р.), за което са упреквани 4-ма души от „ Хизбула “ задочно, тъй като не бяха хванати “, показва Григорова. Ливан минава през тежка икономическа рецесия, от месеци хората стачкуват против бедността, а унищоженото пристанище на Бейрут е считано за „ белия дроб “ за страната, мотор на търговията.

„ Икономическото положение на страната е плачевно. От година и половина Ливан се моли за финансова помощ на разнообразни институции, на прилежащи арабски страни и повода да не им се провиснал са съмнения, че цялата власт се управлява от „ Хизбула “. А с войната в Сирия икономическото състояние още повече се утежни в Ливан, тъй като това са може би милион, милион и половина, а може би повече бежанци “, отбелязва още Бисерка Григорова.

Много страни, в това число и Израел и Иран, изпращат помощ за Ливан. Европейският съюз е подготвен да изпрати медицински материали и друга филантропична помощ, разгласи ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в. Става дума за изпращането на място на 100 пожарникари със съответното съоръжение, подготвени за търсене на хора в градски условия. Европейският екип ще работи с ливанските сътрудници за издирването на оживели в отломките на разрушенията. Консулската работа при българското посолство действа обикновено и е в подготвеност да окаже вероятно подпомагане на нуждаещи се от помощ наши сънародници. За контакт може да бъде употребен телефон 00961 5452 883.
37
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР