Няколко варианта за увеличаване на обема на язовир "Студена" вече

...
Няколко варианта за увеличаване на обема на язовир "Студена" вече
Коментари Харесай

Регионалният министър даде надежда за разрешаване на кризата в Перник, още утре...

Няколко разновидността за увеличение на размера на язовир "Студена " към този момент са препоръчани. Отклонени са количества и от Владайския канал.

Няколко разновидността за увеличение на размера на язовир "Студена " са препоръчани от хидроинженери и ще бъдат разисквани от специалисти в Министерството на районното развиване и благоустройството на следващия ден. Това разгласи пред Българска национална телевизия отрасловият министър Петя Аврамова. По думите ѝ, количества са отклонени и от Владайския канал като те варират според от преваляванията.

"Много спекулации се чуха по отношение на протичащото се с язовир "Студена ". Искам да уточня, че ремонтът на язовирната стена завърши още през 2018 година Не са източвани количества вода през лятото, с цел да се ремонтира стената. Търсят се разновидности обаче за спомагателна рационализация на оборудването ", изясни Аврамова.

На въпрос дали ще бъде понижен водният режим от в началото плануваните четири месеца, министър Аврамова изясни, че се прави всичко допустимо и в случай че количествата в язовира го разрешат, ще бъде възобновено допустимо най-бързо непрекъснатото водоподаване.

Министърът разкритикува и съществуващия сега воден режим като незадоволително ефикасен. По думите ѝ, поради честото прекъсване на водата се получават чести повреди и не е ясно какъв брой дейно се пести вода и какви са загубите поради зародилите повреди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР