Няколко варианта за увеличаване на обема на язовир Студена са

...
Няколко варианта за увеличаване на обема на язовир Студена са
Коментари Харесай

Министър Аврамова: Не е източвана вода от язовир "Студена" за рeмонта на стената

Няколко разновидността за увеличение на размера на язовир " Студена " са препоръчани от хидроинженери и ще бъдат разисквани от специалисти в Министерството на районното развиване и благоустройството на следващия ден. Това разгласи пред Българска национална телевизия отрасловият министър Петя Аврамова. По думите ѝ количества са отклонени и от Владайския канал като те варират според от преваляванията.

" Много спекулации се чуха по отношение на протичащото се с язовир " Студена ". Искам да уточня, че ремонтът на язовирната стена завърши още през 2018 година Не са източвани количества вода през лятото, с цел да се ремонтира стената. Търсят се разновидности обаче за спомагателна рационализация на оборудването ", изясни тя.

На въпрос дали ще бъде понижен водният режим от в началото плануваните четири месеца, Аврамова изясни, че се прави всичко допустимо и в случай че количествата в язовира го разрешат, ще бъде възобновено допустимо най-бързо непрекъснатото водоподаване.

Министърът разкритикува и съществуващия сега воден режим като незадоволително ефикасен. По думите ѝ поради честото прекъсване на водата се получават чести повреди и не е ясно какъв брой дейно се пести вода и какви са загубите поради зародилите повреди.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР