Няколко варианта се обсъждат за бързо решаване на водната криза

...
Няколко варианта се обсъждат за бързо решаване на водната криза
Коментари Харесай

Обсъждат се няколко варианта за решаване на водната криза в Перник

Няколко разновидността се разискват за бързо решение на водната рецесия в Перник. Това разгласи регионалният шеф Ирена Соколова след експертна работна среща в Министерството на районното развиване и благоустройството, оповестяват от регионалната администрация на града.

" Вариантите са свързани с потреблението на подземните води акумулирани и превозени естествено в карстовия регион, част от водосбора на язовир Студена, както и зареждането им с спомагателни огромни външни водоизточници. Това може да стане доста бързо. Допълнително е допустимо да се добави и водно количество от Владайския канал ", изясни тя.

Подробният проект за деяние ще бъде препоръчан на регионалния шеф и на кмета на Перник неотложно, защото към този момент са направени изследванията от спелеолози и хидроексперти в региона на водосбора на язовир " Студена ". Той ще бъде съпроводен с количествени и стойностни сметки за бързо пускане на процедури по осъществяване. Вече са проведени екипи от Благоевград и София, които работят на терен и оказват помощ при повреди по водопроводната мрежа в Перник.

На експертната работна среща участваха зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, регионалният шеф на Перник Ирена Соколова, спелеолози, хидроексперти, строителни инженери, експерти от ВиК-Перник и " Софийска вода ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР