Няколко украински посолства в Европа са получили кървави пратки, които

...
Няколко украински посолства в Европа са получили кървави пратки, които
Коментари Харесай

Няколко посолства на Украйна в ЕС получиха колети с животински очи

Няколко украински посолства в Европа са получили " кървави колета ", които съдържат скотски очи, заяви през днешния ден министерството на външните работи на Украйна, представено от Ройтерс.

Агенцията, представена от Българска телеграфна агенция, отбелязва, че през последните дни в Испания бяха изпратени няколко писма бомби до получатели, подкрепящи Киев.

Пакетите, напоени с течност с присъщ цвят и миризма, са изпратени до посолствата на Украйна в Унгария, Нидерландия, Полша, Хърватия и Италия, до генералните консулства в Неапол и Краков, както и до консулството в Бърно, сподели във " Facebook " представителят на украинското външно министерство Олег Николенко.

Освен това незнайни лица са нанесли вреди на входа на дома на посланика на Украйна във Ватикана, а украинското посолство в Казахстан е получило сигнал за бомба, който след това се е оказал подправен, заяви УНИАН.

Американското посолство в една европейска страна е получило писмо, което е съдържало ксерокопия с сериозни публикации за Украйна.

" Има учредения да се смята, че против посолствата и консулствата на Украйна се организира добре планувана акция на гнет и заплашване. Неспособни да спрат Украйна на дипломатическия фронт, те се пробват да ни уплашат. Но ние и отсега нататък ще продължим да работим дейно за успеха на Украйна ", акцентира външния министър Дмитро Кулеба.

" Призоваваме задграничните държавни управления да подсигуряват оптималната отбрана на украинските дипломатически служби в сходство с Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", приканиха от министерството на Кулеба.

Чешката полиция сподели, че поради недоверчив пакет е затворила украинското консулство в Бърно, чиито чиновници са били евакуирани, наред с хората в региона, в това число една детска градина, съобщи ДПА.

Пратката е приличала на писмата бомби, изпратени до известни политици и посолства в Испания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР