Няколко цигани, предвождани от Бат Сали, известен с частното си

...
Няколко цигани, предвождани от Бат Сали, известен с частното си
Коментари Харесай

Цигани, предвождани от Бат Сали, поискаха оставката на Каракачанов



Няколко роми, предвождани от Бат Сали, прочут с частното си енерго в Самоков, излязоха на митинг пред Министерски съвет да желаят оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Ромите са недоволни от негово изявление, че безчинствата им повече не може да не престават, откакто един боен бе грубо пребит от двама млади роми в село Войводино.

Според предводителите на митинга "волята на Васил Левски " била потъпкана и те били патриотите, които избавят България. Близо 100 роми съумяха да съберат уредниците пред Министерски съвет.

Роми признаха, че партиите купуват гласовете им, само че не можаха да отговорят за какво продават гласовете си, вместо да алармират в полицията. Ромите се нахвърлиха на репортера на медията ни Симо Русев, че е съизвършител на властта и желае ромите да са необразовани. Те не можаха и да отговорят за какво главно роми правят битови закононарушения, обири и побои.

Ромите обявиха, че са построили всички блокове в София и пътищата в България и пожелаха още веднъж да има строителни войски. "Имам шест езика и съм работил в чужбина и си изкарвам парите в Европа. Никой не може да ми каже, че съм безочлив ", изясни един от ромите за думите на Каракачанов и сподели, че децата му вървят на учебно заведение в Кипър, където живеят и са отличници.

"Българите не би трябвало да споделят, че единствено ромите са нарушители. Какво да кажем за българските нарушители? ", попитаха те. Според тях в гетата би трябвало да има ромски служители на реда, които да управляват ромите.

Циганите показаха неодобрение и поради това, че нямат свои народни представители в Народното събрание, както и роми в политически среди.

Малцината присъстващи съумяха да се задържат едвам към половин час пред Министерски съвет и бързо се разотидоха да честват циганската Нова година, която е през днешния ден. Цаканиха се обаче, че още веднъж ще дойдат на митинг, защото желаят работа, с цел да не крадат младите роми. Всички обаче бяха безапелационни, че биячите на командоса във Войводиново, както и всички, които са създали закононарушение, би трябвало да си получат заслуженото съгласно закона. "А за какво са съдени единствено ромите и са в пандизите, а няма наказани политици? ", попитаха още ромите./Пик
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР