Няколко товарни кораба, превозващи втечнен природен газ (LNG) от руския

...
Няколко товарни кораба, превозващи втечнен природен газ (LNG) от руския
Коментари Харесай

САЩ продължават да внасят руски газ, Европа спира да купува

Няколко товарни кораба, пренасящи полутечен природен газ (LNG) от съветския цех за полутечен природен газ " Ямал ", дойдоха в Съединени американски щати, заяви представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, наблягайки очевидната чудноватост на обстановката, написа RT.
" Странно, с този забележим публичен поток от отрицателна изразителност от Вашингтон, съветският полутечен природен газ сполучливо се доставя до Съединени американски щати ", съобщи Захарова по време на седмичния брифинг в пресата.

" Наскоро минимум три танкера с полутечен природен газ от съветския доставчик достигнаха крайбрежието на Съединени американски щати ", добави тя.

Това не е първата партида от Ямал. През януари, месец след началото на употребата на оборудването, френски танкер достави първото товарно оборудване за полутечен природен газ до американския град Бостън. Горивото е било закупено от малайзийската петролна и газова компания " Петронас ", превозена до Англия и по-късно препродадена. През март Бостън приветства различен транспортьор на LNG.

Коментарът на Захарова се появи скоро откакто американският министър на енергетиката Марк Менезе съобщи, че Вашингтон е подготвен да поддържа планове, ориентирани към диверсифициране на енергийните доставки за страните от Европейския съюз, даже в случай че съветските корпорации вземат присъединяване в тях.

Американският президент Доналд Тръмп неведнъж прикани Европейски Съюз да търси други възможности на по-евтиния съветски газ, който най-много се доставя до Европа по тръбопроводи. Миналия месец PGNiG, газовата компания на Полша, подписа 20-годишна договорка за закупуване на полутечен природен газ (LNG) от Съединени американски щати.

По време на популяризирането на американския полутечен природен газ, Тръмп неведнъж е блъснал Европа в енергийната си взаимозависимост от Русия, която той характеризира като обезсърчителен сътрудник. По-рано Германия се съгласи да финансира построяването на терминал за приемане на американски LNG. В същото време Германия взе участие с реализацията на газопровода " Северен поток 2 " с Русия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР