Няколко тона силно експлозивни материали, открити в пристанището на Бейрут,

...
Няколко тона силно експлозивни материали, открити в пристанището на Бейрут,
Коментари Харесай

Последният открит в пристанището на Бейрут взривоопасен материал е съхраняван поне 15 години

Няколко тона мощно избухливи материали, открити в пристанището на Бейрут , единствено седмици откакто същият химикал бе упрекнат за там, са били на предпазване в продължение на най-малко 15 години , съобщи ливанският президент в петък, представен от " Ройтерс ".

Армията съобщи на 2 септември, че е разкрила ресурс от 4,35 тона амониев нитрат наоколо до пристанището , мощно взривоопасното химично вещество, което е отговорна за голямата детонация на 4 август, при която починаха към 190 души.
 Ливанската войска е обезвредила над 4 тона амониев нитрат, открити до пристанището в Бейрут
Ливанската войска е обезвредила над 4 тона амониев нитрат, открити до пристанището в Бейрут

Това се оповестяват в изказване на армията

Взривът на 4 август е породен от надалеч по-голямо количество химикал, към 2750 тона , което съгласно чиновниците е било съхранявано за към шест години в пристанището при рискови условия .

Критиците обявиха, че неналичието на подобаващи грижи и внимание при съхранението на подобен избухлив материал разкрива дълбочината на дисфункция в метода, по който се ръководи Ливан . Страната се бори с икономическа рецесия и големи задължения.

След среща с висши офицери от армията, които следят работата в опустошеното пристанище, президентът Мишел Аун съобщи, че 4,35 тона амониев нитрат , открити наоколо до входа на пристанището, са съхранявани от 2005 г . Той добави, че материалът е безвредно погубен.

Той изясни, че армията е инспектирала 143 контейнера на пристанището , в които съгласно него са били открити други запалими материали.

В четвъртък хранилища на пристанището, някои от които към момента съдържат складирани артикули , макар повредата от гърмежа, избухнаха в голям пожар . Източник заяви, че е породен от заваряване по време на поправки .

Пожарът в четвъртък, единствено месец след голямата детонация, провокира суматоха в града.
 Голям пожар на пристанището в Бейрут месец след мощната детонация
Голям пожар на пристанището в Бейрут месец след мощната детонация

Няма пострадали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР