Няколко тона кокаин бяха задържани в пристанището на Монтевидео, предаде

...
Няколко тона кокаин бяха задържани в пристанището на Монтевидео, предаде
Коментари Харесай

Исторически удар: Уругвайските власти задържаха рекордно количество кокаин

Няколко тона кокаин бяха арестувани в пристанището на Монтевидео, съобщи Франс прес, като се базира на днешно изказване на уругвайските управляващи.

Според тях това е най-сериозният удар против трафика на опиати в историята на Уругвай.

Дрогата била скрита в контейнери със соево брашно. Тя била открита, откакто при ревизиране със скенер в четири от тях били засечени " аномалии ". В един от тях били открити 3089 пакета кокаин от по 1,1 кг всеки, сподели представител на флота. При ревизиране на втори резервоар количеството на пакетите повишено на 3500. Броенето на пакетите продължава, осведоми Българска телеграфна агенция.

Товарът с дрогата пътувал за столицата на Того - Ломе. По случая е почнало следствие.

Случаите на задържане на кокаин в Уругвай или на кокаин, приближаващ от Уругвай, зачестиха през последната година, макар че страната не се слави като производител на опиата. Това демонстрира, че южноамериканската страна се е трансформирала във значим пункт от маршрута на кокаина към Европа и Африка.

Уругвайският флот задържа предишния месец на пристанището на Монтевидео към три тона кокаин с дестинация Африка, а при започване на август един звук бе арестуван в курорта Парке дел Плата, Южен Уругвай. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР