Няколко страни от НАТО скоро ще доставят изтребители F-16 на

...
Няколко страни от НАТО скоро ще доставят изтребители F-16 на
Коментари Харесай

НАТО обяви предстояща доставка на изтребители F-16 на Украйна

Няколко страни от НАТО скоро ще доставят изтребители F-16 на Украйна. Това сподели заместник-генералният секретар на Алианса Мирча Джоана, говорейки на сесия на Парламентарната асамблея на НАТО.

„ Страните от НАТО са доставили на Украйна оръжия за десетки милиарди долари и скоро ще последват изтребители F-16. На последната среща на върха страните от НАТО се съгласиха, че поддръжката ще продължете толкоз дълго, колкото е належащо. ”

Джоана акцентира, че НАТО има намерение да окаже всякаква допустима помощ във военните интервенции против Русия, подхранвайки украинските опити за нахлуване.

„ Всеки метър, който Украйна може да заеме, е един метър, който Русия ще загуби “, акцентира той.

Мирча Джоана сподели още, че страните от НАТО към този момент са „ подписали контракти на стойност 2,4 милиарда евро за произвеждане на муниции, в това число за доставки за Украйна, от които 1 милиард евро са за предпочитани доставки “.

Според него, с цел да подобрят качествата си за въздържане и защита против Русия, членовете на НАТО, като се изключи Съединени американски щати, ще усилят военните си разноски през 2023 година с 8,3% по отношение на равнищата от 2022 година

„ 2023 година ще бъде деветата година на непрестанно увеличение на военните разноски на НАТО, тази година чакаме европейските страни от НАТО и Канада да усилят военните си разноски с 8,3% “, сподели още Мирча Джоана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР