Няколко случая на разпространяване на дрога от ученици в Благоевград

...
Няколко случая на разпространяване на дрога от ученици в Благоевград
Коментари Харесай

Ученици разпространяват дрога в наш град. Ще има ли мерки?

Няколко случая на разпространение на дрога от възпитаници в Благоевград тормозиха локални управляващи. Ученик беше хванат с пакетчета марихуана в двора на благоевградска гимназия и арестуван. Друг юноша попада в болница, откакто е взел екстази в клас в друго учебно заведение в града.

Притеснителни са и данните на полицията в Благоевградска област за малолетните, арестувани за разпространяване на опиати през последните три години. През 2021 година те са били 11, през 2022 година – 16, а единствено де средата на тази година – 10.

Това е огромен проблем, който тревожи шефовете и учителите, а родителите постоянно абдикират и оставят учебните заведения да се оправят сами, разяснява пред БТВ Ивайло Златанов, шеф на Регионалното ръководство на образованието в Благоевград.

По думите на Светлана Солачка, шеф на Национална филантропична гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “, опиатите и други психотропни субстанции са елементарно налични, някои се продават и безотговорно.

Николай Караиванов, шеф на ПМГ „ Акад. Сергей Корольов “, също вижда проблем в неналичието на връзка с родителите за този проблем.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР