Няколко случаи на агресия срещу българи в Хърватия е имало

...
Няколко случаи на агресия срещу българи в Хърватия е имало
Коментари Харесай

Агресия срещу българи в Хърватия заради Северна Македония

Няколко случаи на експанзия против българи в Хърватия е имало през последните дни. Те се изясняват с нежеланието на София да допусне Северна Македония в Европейския съюз. Хърватският президент Зоран Миланович

Сега тази позиция стана причина и за вътрешен спор в Хърватия. Хърватският министър председател Андрей Пленкович упрекна президента, че подстрекава сходни произшествия.

В заявките на засегнатите българи се показва, че експанзията към тях е била проявена, откакто събеседниците им разбрали от коя страна са, заяви вестник " Ютарни лист ", като се базира на българския дипломат в Загреб Генка Георгиева.

При единия случай таксиметров водач е спрял автомобила, изискал е жената-клиент да заплати и да слезе от колата. Тя слязла и поискала водачът да ѝ помогне за тежката пътна чанта от багажника, при което водачът жестоко хвърлил чантата и заради това дамата била паднала на земята.

В различен случай също българска гражданка оповестява, че на пазара по нейния брачен партньор са били хвърляни предмети. Преди това е имало спор за произхода на стоката, която се продава, което довело до въпроса за произхода на участника в разногласието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР