Няколко сигнала за проблемни пътища в област Бургас са получени

...
Няколко сигнала за проблемни пътища в област Бургас са получени
Коментари Харесай

Потоп на морето: Ахтопол е под вода, обявиха частично бедствено положение в Царево

Няколко сигнала за проблематични пътища в област Бургас са получени от началото на деня вследствие на изобилните превалявания в региона.

Това оповестиха от Областно пътно управление-Бургас.Движението по пътя Царево-Варвара е лимитирано краткотрайно в двете направления поради наводнение. От пътното ръководство прецизираха, че пътят е наводнен от преливащи водостоци на две места.



Обявиха отчасти бедствено състояние в Царево, оповестиха от Общината. То е в действие от 10:00 часа за период от 5 дни. По пътя за село Бродилово има срутена канара.

Призовават се водачите да не преприемат пътешестване. Пътят за село Фазаново е затворен за придвижване, заради преливане на реката и заливане на моста.Крайбрежната алея на Царево - кв. " Василико " е неразрешена за придвижване, заради разкъсване на моста до плаж " Понтона ".

Създадена е организация за привличане на спомагателни сили и средства в региона на Царево На място заседава Кризисен щаб, който прави оценка обстановката.

Създадена е нужната организация за привличане на спомагателни сили и средства от структури на вътрешното министерство /включително „ Гранична полиция “ и жандармерия, от региона и прилежащите области. На терен работят екипи на пожарната и полицията, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Придошлите реки са провокирали вреди по инфраструктурата, в това число по мостови уреди . Затворен за придвижване е основният път сред Царево и Синеморец.



Със сирениевакуират популацията в Царево. В няколко хотела на къмпинг „ Нестинарка ” първите етажи са залети.От Министерство на вътрешните работи оповестиха за NOVA , че текат избавителни интервенции за хора в заплаха. Има отнесени коли в морето. Река Велека затворипът.

В Царево в никакъв случай не е имало такива превалявания . В общината към този момент има вреди . Едно село е изцяло наводнено. Река Велека се разлива в село Кости и там се наложи частична евакуация.



Това разгласи кметът на Царево Георги Лапчев. „ Дъждът въобще не стопира. Следим климатичните характерности - мисля, че най-силният дъжд занапред следва ”, добави градоначалникът и прикани да се работи без терзание.

Паднало дърво е станало причина за затварянето на пътя сред селата Изгрев и Българи в община Царево. В региона на село Граматиково има пропаднала земна маса и камъни. Към този миг на място има екипи, които да почистят платното за придвижване.

Лентата на пътя към Малко Търново е непроходима. Един сигнал е получен за паднало дърво в региона на паркинг „ Лилия “ в Приморско.На места в Бургаско продължава да вали дъжд. Данните на Информационната система за ръководство на водите и риска от наводнения на територията на община Бургас “ (ИСУВ) не демонстрират рисково повишаване на равнищата на реките и водоемите в общината.




Oт Хидрометеорологична обсерватория Бургас оповестиха, че тук-там са регистрирани обилни количества превалявания през последните 24 часа . В село Кости за денонощие са паднали 207 литра на кв. метър дъжд. За съпоставяне междинната месечна норма за септември за региона е към 75 литра на кв. метър.



Интензивни превалявания са регистрирани и в региона на Малко Търново – към 108 литра на кв. метър, в село Граматиково - 155 литра на кв.м. и в град Ахтопол - 91 литра на кв. метър Не са регистрирани паднали градушки.



В област Бургас е разгласен „ оранжев “ код за интензивни превалявания и мощен вятър . От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предвиждат, че над Черноморието облачността ще е забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна.



На доста места ще има краткотрайни, по южното крайбрежие - краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е към 26°, а вълнението на морето 3-4 бала.

Министър-председателят акад. Николай Денков ще взе участие в съвещанието на Кризисния щаб в община Царево по отношение на бедственото състояние в резултат на изобилните превалявания и мощния вятър в района, оповестиха от държавната информеционна работа./Дарикнюз.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР