Няколко седмици след избухването на скандала с правителствената болница “Лозенец,

...
Няколко седмици след избухването на скандала с правителствената болница “Лозенец,
Коментари Харесай

Костадинов претупва скандала с правителствената болница Лозенец...

Няколко седмици след експлоадирането на абсурда с държавната болница “Лозенец ”, здравната комисия в Народното събрание най-накрая се зае с писмото, изпратено от сътрудниците на началника на Клиниката по кардиология, в което те се оплакаха от напън. 

Пред депутатите през точка “Разни ” ръководителят Костадин Ангелов прочете писмото на медиците. 

“Не е редно ние да обсъждаме самостоятелно всяко писмо по настрана. Има ли осъществени инспекции от медицинския одит, какви са резултатите. Бих желала да знам какви са заключенията на медицинския одит за тези нарушавания, в случай че има такива. Не можем да гледаме по този начин едностранно на въпроса - някой тук написал писмо и ние го обсъждаме. Ако би трябвало да обсъждаме този въпрос, би трябвало да забележим и двете гледни точки ”, възмути се Маргарита Генчева от “Възраждане ”. 

Всъщност това била и задачата - през депутатите Костадин Ангелов съобщи, че след даването на поисканата от Министерство на здравеопазването информация, в комисията ще бъдат поканени на чуване и двете страни в спора. 

Срокът за даване на тези документи е до 14 февруари. Дали това време ще бъде задоволително? 

  “Срокът, който сме дали, е задоволителен. Проверка може да се направи и за 1-2 дни ”, съобщи Костадинов.

“Дано не е за сметка на качеството ”, разяснява на собствен ред депутатката от “Възраждане ”. 

Зам.-министърът на опазването на здравето Илко Гетов разяснява, че инспекцията, разпоредена от Министерство на здравеопазването е със српок 23 февруари, само че има увещание, че ще бъде завършено до 16. 

“Надявам се да успеем да отговорим и елементи от фактологията по отчета да бъде показана на вашето внимание ”, добави Илко Гетов.

“Вярвам във вашия триумф и напъните на Министерството на здравеопазването ”, уточни Ангелов.

Бързането на Костадин Ангелов буди известно подозрение. Освен всичко - медията ни направи няколко опита да се свърже с него като ръководител на здравната комисия, още при започване на абсурда, само че тези опити не бяха увенчани с триумф. Дали в реалност това време ще бъде задоволително, с цел да може нужната документи да бъде съответно направена и показана пред здравната комисия в Народното събрание - не можем да кажем.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР