Няколко събития раздвижиха пазарите вчера и приближиха индексите в Съединените

...
Няколко събития раздвижиха пазарите вчера и приближиха индексите в Съединените
Коментари Харесай

Спиращи дъха 24 часа доближиха щатските индекси до нови рекорди

Няколко събития раздвижиха пазарите през вчерашния ден и приближиха показателите в Съединените американски щати покрай връх. Ето какво се случи:

Отлагане на митата

Още в сряда вечер (американско време), откакто президентът Доналд Тръмп съобщи, че ще забави плануваното нарастване на мита против китайски артикули с 15 дни като " жест на благосклонност " фючърсите потеглиха нагоре.

" Президентът ги забави поради молба от вицепремиер (на Китай - бел. р.) ", съобщи пред CNBC министърът на финансите Стивън Мнучин. Очаква се данъците върху китайски артикули на стойност $250 милиарда да бъдат увеличени от 25% на 30%. Те трябваше да влязат в действие на 1 октомври, когато Пекин чества 70 години от основаването на комунистическата партия.

ЕЦБ смъкна лихвите

В четвъртък Европейската централна банка заяви, че понижава главният лихвен % по депозитите с 10 базисни пункта, до минус 0,5 %. Банката съобщи още, че ще възобнови програмата си за количествени удобства, като ще налива на дълговите пазари по €20 милиарда всеки месец.

След известията еврото падна до най-ниското си равнище против $ от съвсем две седмици, само че по-късно се възвърне.

Повече за решенията на ЕЦБ може да прочетете тук и тук.

Инфлацията в Съединени американски щати

Около час преди пазарите в Съединени американски щати да отворят в четвъртък, Министерството на труда регистрира закъснение на инфлацията през предходния месец. Новината кара вложителите да имат вяра, че Федералният запас няма да се откаже от намаление на лихвите през идващия месец.

Индексите се приближиха до върхове

И Dow Jones Industrial Average, и S&P 500 започнаха търговия в четвъртък при равнища на по-малко от 1% от върховете, сложени през юли. И двата показателя приключиха деня малко по-високо, само че без да прескачат границата.

През юли Dow реализира 27 398,68 пункта по време на дневната търговия, а S&P 500 - 3 027,98. В четвъртък те затвориха на 27 182,45 и 3 009,57, надлежно.
 Как да инвестирате в среда на намаляване на лихвите?
Как да инвестирате в среда на намаляване на лихвите?

Няколко съвета за по-добра доходност
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР