Няколко са условията една държава да изгради силна армия. Възходяща

...
Няколко са условията една държава да изгради силна армия. Възходяща
Коментари Харесай

Вижте кои ще са най-силните армии през 2030 година

Няколко са изискванията една страна да построи мощна войска. Възходяща популация на популацията, достъп до модерни технологии и развита стопанска система като основа са най-важните условия за сходно развиване на въоръжените сили на всяка страна.
Това проучва в The National Interest специалистът Робърт Фарли. Според него, армията на Съединени американски щати може да бъде призната като "златен стандарт " за въоръжените сили на останалите водещи във военно отношение страни.
Пентагонът разполага с величествен бюджет, натрупал е голям военен опит във воденето на интервенции по света и има най-хубавите модерни механически средства за възобновяване на въоръженията си. Тя ще остане №1 в света и през 2030 година.
Армията на Индия също ще е измежду Топ 5 на международните военни сили през 2030 година. Тя натрупа забележителен военен опит в интервенции против маоистки бунтовници, както и при безредиците в щата Кашмир. Срещу нея има сериозен боен противник- Пакистан - и това постанова да се отделят обилни средства за превъоръжаване. Страната разполага и с съвсем цялата военна технология на Съединени американски щати, Русия, Израел и Европа.
От всички европейски страни единствено Франция може да разчита, че армията й ще е измежду най-силните в света през 2030 година. Държавата има мощен и съвременен военно-промишлен комплекс, изнася и доста оръжия. Правителството отделя задоволително средства за армията и това разрешава бързото й модернизиране.
След края на Студената война армията на Русия претърпя тежки времена. Военно-промишления комплекс на Съюз на съветските социалистически републики се срина, оставяйки след себе си остарели и зле поддържани мощности. Нещата се трансформираха след спечелването на войната в Чечня и поемането на властта от Владимир Путин. Държавата стартира да отделя огромни средства за армията си и за превъоръжаване. Проблем обаче ще остане достъпът до модерни технологии на фона на изолацията на страната от Запада. Въпреки това Русия ще е в Топ 5 на света през 2030 година.
Китайската стопанска система "избухна " през 90-те години на предишния век и страната към този момент е втора след Съединени американски щати по Брутният вътрешен продукт. Това даде опция да се усили финансирането на китайските въоръжени сили. Заедно с числеността си, те ще останат смъртоносна военна мощ и през 2030 година. Минус е неналичието на задоволително военен опит на армията, само че софтуерно и кадрово тя си остава доста мощна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР