Няколко са причините България да се качи на челните позиции

...
Няколко са причините България да се качи на челните позиции
Коментари Харесай

Проф. Христова: Завръщането на учениците в клас крие много рискове

Няколко са аргументите България да се качи на челните позиции по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

Тя изясни, че за отрицателната статистика е повлияла теорията, че няма вирус и маски не са нужни. Според нея завръщането на учениците в клас е доста рисковано.

„ Който си учи – ще си учи и онлайн. Това няма да докара до повишение на успеваемостта. И както по време на грипна зараза спирахме учениците, по този начин би трябвало да го използваме и в този момент това прекъсване “, изясни проф. Христова.

По думите ѝ ще бъде доста мъчно да се основат „ чисти “ от ковид лечебни заведения, тъй като може инфектиран пациент да позитивира в следствие. „ Няма вид да се планува кой с кого е бил контактен. Към момента доста от отделенията имат стаи за Коронавирус заболели, има и преходни такива, където пациент да изчака, до момента в който е ясно какво е неговото положение “, добави зам.-директорът на НЦЗПБ.

Проф. Христова съобщи, че с изключение на наложителните ограничения, хората би трябвало да са виновни и в случай че проявят признаци – незабавно да се самоизолират и да потърсят лекарска помощ.

„ Такова е разпространяването на COVID-19, че останалите вируси имат доста дребен дял. Когато не се чувствате добре, шансът да бъде ковид е доста огромен. При подобен късмет вие сте длъжни да мислите и за останалите хора “, изясни още специалистът.

Тя беше безапелационна, че се влиза в сезона на грипа и той няма да ни подмине. „ Ще върлуват и двете инфекции. Голямата вяра е грипът да има по-малко случаи тази година, тъй като ограниченията, които се взимат за ковид ще оказват помощ и за грипа “, изясни проф. Христова и не изключи опцията пациент да се болести по едно и също време с грип и COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР