Няколко реплики, с които Дмитрий Медведев е показал пренебрежение към

...
Няколко реплики, с които Дмитрий Медведев е показал пренебрежение към
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Медведев дойде и ни демонстрира пренебрежение

Няколко реплики, с които Дмитрий Медведев е посочил неуважение към България. Това видя във визитата на съветския министър председател в България политологът Румяна Коларова.
„ Енергийната ни взаимозависимост от Русия е толкоз огромна, че надали може да се усили още. Едва ли в тази ситуация със промяната на маршрута за доставки на газ ще се усили или намали”, разяснява тя в утринния блок на Нова телевизия.
Поисканите от Медведев гаранции от Европейска комисия, тя дефинира като „ меко неуважение към България”.
„ Вие не можете да решите по въпроса, Европейска комисия да го реши”. Другата вметка, с която се появи неуважение към България беше: „ Що не вържете лв. към юана?”. Не мисля, че беше смешка. Имаше и още няколко такива забележки, при които намерено се демонстрира пренебрежение”, разяснява още Коларова.
Според Андрей Райчев болшинството българи не изпитват никакъв боязън от Русия, в противен случай считат я за дълготраен другар. По-малка група имат несъзнателен боязън. А има и една група хора, които си вадят парите като ни плашат с Русия”, разяснява социологът.
„ Ние искахме газова тръба да мине през България. Парите там не са малко. Това не стана и не стана под натиска на Запада. Хилари Клинтън дойде и сподели: „ Няма да вършиме никаква тръба”. България чакаше шанса си, а в тази аудиенция не се видя никакъв шанс”, разяснява още Райчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР