Няколко протеста срещу ограниченията заради коронавируса бяха проведени в Германия,

...
Няколко протеста срещу ограниченията заради коронавируса бяха проведени в Германия,
Коментари Харесай

Протести в Германия срещу ограниченията заради коронавируса

Няколко митинга против рестриктивните мерки поради ковид бяха извършени в Германия, макар предизвестията на здравните управляващи за риск от трета епидемиологична вълна в страната.

Около 1000 стачкуващи се събраха покрай министерството на опазването на здравето в столицата Берлин, съобщи Райтерс. Броят им надвишаваше авансово декларираните участници в митинга. Между 80 и 90 % от стачкуващите не носеха маска и не съблюдаваха физическа отдалеченост.

Снимка: Reuters

Протести имаше и в други немски градове.

В Мюнхен полицията разпръсна няколко хиляди стачкуващи покрай Народното събрание на южната провинция Бавария.

В Дюселдорф стачкуваха към 2000 души. Стотина кемпера минаха по улиците на града в израз на противоречие с противоепидемичните ограничения.

Снимка: Reuters

В Дрезден покрай Народното събрание на провинция Саксония демонстрираха стотици хора, в това число десни екстремисти и антиваксъри. Протестът се състоя, макар че бе неразрешен от районните управляващи, чието решение бе доказано от административен съд.

По-голямата част от стачкуващите не носеха маска на лицето и не съблюдаваха физическа отдалеченост. Полицията се опита да разпръсне шествието и се стигна до леки конфликти.
Снимка: Reuters
Ограничителните ограничения в Германия остават строги, като питейните заведения, заведенията за хранене, културните и спортните обекти, както и магазините, които не продават артикули от първа нужда, са затворени от месеци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР