Няколко протеста и един контрапротест се състояха в 47-ия ден

...
Няколко протеста и един контрапротест се състояха в 47-ия ден
Коментари Харесай

Протест и контрапротест в София

Няколко митинга и един контрапротест се състояха в 47-ия ден от митингите в София, в които главните претенции са за оставката на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев. 

Рано сутринта протестиращи се събраха пред постройката на регионалната администрация с цветя в ръка. Поводът за акцията е пост във Facebook на регионалния шеф на Софийска област Илиан Тодоров, който даде обидни квалификации на протестиращите след нагнетяването на напрежението с случая на бул. „ Ситняково “. „ Развилняла се алкохолизирана навалица се опита да линчува една майка и двете ѝ деца, и ненапълно съумя “, написа Тодоров. Демонстрантите поискаха той персонално да им каже какво мисли за тях и оставиха цветя пред входа на постройката. След акцията на бул. „ Витоша “ протестиращите отидоха до резиденцията в Бояна, където се събраха 700 прокурори и следователи. 

Час преди началото на срещата в резиденция " Бояна ", младежката организация на „ Да, България! " - „ МлаДа България ", провежда „ Масово посрещане на Иван Гешев " с искане за оставката му. Посрещачите на Гешев блокираха Околовръстния път минути след 10:00 часа, а колите на идващите трябваше да минават през полицейски кордон. Пред Българска национална телевизия Христо Иванов изясни, че концепцията на днешното “посрещане ” е зов към прокурорите да не идват на срещата.

Третият протест се състоя преди обед, когато недоволни от блокадите жители се пробваха да отстранен палатковия лагер пред Софийския университет, само че дейностите им бяха избрани от протестиращите като провокация.

" След бабата на Орлов мост, дамата с бялата кола, в този момент беше изпратен и Георги Флоров с още две мутри. Георги Флоров от ГЕРБ, който да троши собствеността на протестиращите, да хвърля камъни по тях и да се бори против спокойно протестиращите ", разяснява пред Българска национална телевизия Светослав Трайков. 

" Аз съм жител, като всички тях и аз имам право да изкажа своето мнение. Ние помогнахме на Столична община и на полицията да си свършат работата ", разяснява Георги Флоров, един от уредниците на митингите против блокадите в София. Той беше безапелационен, че не е проявявал експанзия и не е имало мятане на камъни по протестиращите. 

Тази вечер протестиращите се събраха в " Триъгълника на властта " за 47-и път. От " Отровното трио " насочиха въпрос към прокуратурата и министерския съвет дали основният прокурор Иван Гешев живее в държавната резиденция " Бояна " и имало ли е привилегии за други. Те осъдиха и случилото се през днешния ден пред Ректората, където беше изработен опит да бъдат отстранени палатките. 

За сряда е планувана нова проява по време на откриването на третия лъч на софийското метро. А за четвъртък още веднъж се готви изненадващо блокиране на постройка, каквито имаше предходната седмица пред правосъдното министерство и ЦИК.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР