Няколко проекта на решения и законопроекти, свързани с бюджета, разходите

...
Няколко проекта на решения и законопроекти, свързани с бюджета, разходите
Коментари Харесай

ГЕРБ внася пакет от мерки за бюджета, отбраната и енергетиката

Няколко плана на решения и законопроекти, свързани с бюджета, разноските за защита и енергетиката, са подготвили от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, разгласи на брифинг в централата на партията водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кирил Ананиев разгласи предложенията на партията в областта на бюджета и Плана за възобновяване и резистентност.

„ Министерството на финанситепредстави проектобюджет за 2023 година с бюджетен недостиг от 6,6 на 100 от Брутният вътрешен продукт, което съставлява 11,6 милиарда лв. или с 5,3 милиарда лв. се утежнява недостига по отношение на 2022 година “, сподели Ананиев.

По негови думиминистерството предлага да се тегли нов дълг от 16 милиарда лева

Той съобщи, че в плана не са планувани нито нарастване на минималната работна заплата, нито на бюджетните заплати в обществения бранш.

Делян Добрев приказва за седем ограничения, свързани с енергетиката. ГЕРБ имат и проект за рационализация на армията, който още при започване на идната седмица ще бъде импортиран в Народното събрание.

„ Това се ограничения, ориентирани напълно към хората, към потребителите и към превъзмогване на рецесията “, заключи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Трябва да подсигуряваме на хората, че ще овладеем инфлацията, ще покрием недостига и да посрещнем зимата “, сподели още Борисов. По думите му това са тематиките, по които партиите в Народното събрание би трябвало да търсят единение.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР