Няколко привърженици на ВМРО се събраха пред дома на министър-председателя

...
Няколко привърженици на ВМРО се събраха пред дома на министър-председателя
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки и привърженици на ВМРО се събраха пред дома на Кирил Петков

Няколко последователи на Вътрешна македонска революционна организация се събраха пред дома на министър-председателя Кирил Петков на ул. „ Цар Иван Шишман “ в центъра на София с плакати с надписи „ Македония не се продава “ и „ Оставка “. Сред тях е и евродепутатът и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки, който прикани премиера да съобщи ясно каква е позицията му във връзка с френското предложение за започване на договаряния на Република Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

„ Причината да сме тук е, че желаеме да чуем от министър-председателя отговори на въпроси, които ни се костват значими във връзка с двойната външна политика към Северна Македония “, сподели Джамбазки пред bTV.

„ Няма да приемем каквото и да е оттегляне за проблема с РСМ. Събирането е безусловно безшумно, никой не нарушава ничии права, нито ползи, нито персонално пространство. Не сме му отишли в спалнята, чакаме го на тротоара ", сподели още Джамбазки.

Eвродепутатът прикани „ каквото и да има като предложение да бъде прегледано в намерено съвещание и българското общество да бъде осведомено с него “. Той упрекна комисията по външна политика и кабинета в отсрочване, а Кирил Петков - в „ боязън от ескалация преди вота “,

" Надявам се, че ще съблюдава поръчките от своите предходни изказвания, в които споделя, че върви пешком и приказва с хората по улиците, и дава отговор на въпроси, които му се слагат. Искаме да отговори на въпросите какъв брой позиции има България, желаеме да отговори на въпроса по какъв начин са обезпечени правата на българите в другите оферти, желаеме и отговор на това госпожа Чернева продължава ли да прави външна политика или не. Очакваме съответни отговори, не да шикалкави в типичния си жанр ", сподели още евродепутатът.

Сбирката пред дома на Кирил Петков " подгрява " декларирания от някогашните съдружни сътрудници на ГЕРБ митинг по тематиката " Северна Македония ". Демонстрацията на Вътрешна македонска революционна организация е оповестена за 12:00 часа под надпис „ Не предавай Македония ”, като от партията оповестиха, че мотивът за него е " замяна на формалната държавна позиция на България по отношение на започването на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз ".

До момента на процедура " смяна " на позицията няма, а преди седмица Министерският съвет взе преднамерено решение, съгласно което всички дейности по въпроса с договарянията за участие в Европейски Съюз на РСМ би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание. Настоящото несъгласие против Скопие бе признато точно от Народното събрание - от болшинството на ГЕРБ, в което участваше и Вътрешна македонска революционна организация в 44-ото Народно събрание. Версията, че има " двойнствена политика " пък бе стартирана като причина Има Такъв Народ и Слави Трифонов да изоставен ръководещата коалиция.

Националистическото придвижване „ Хан Кубрат ” също провежда митинг пред Народното събрание поради позицията на България за Република Северна Македония, против инфлацията и скока на цените на горивата и електрическата енергия. Протестът стартира в 11:00 часа в пространството сред Народното събрание и катедралата „ Свети Александър Невски ”.

Последният митинг, обвързван с организацията, бе срещу преименуването на улици в София в поддръжка на Украйна поради войната, стартирана от Русия.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР