Няколко пъти дневно от украинските позиции дълбоко в гората до

...
Няколко пъти дневно от украинските позиции дълбоко в гората до
Коментари Харесай

Украинците следят с дронове границата с Беларус

Няколко пъти на ден от украинските позиции надълбоко в гората до границата с Беларус, летят разследващи дронове, които претърсват небето и сушата за следи от придвижване на врага. Украинските елементи събират разследваща информация по продължение на дългата 1000 км граница, покрита с блата и гори, в очакване на възможна изненадваща атака от север - повтаряне на несполучливото съветско навлизане, ориентирано към Киев при започване на войната преди близо една година. Украинците не поемат никакви опасности.
Използваме дронове, с цел да имаме непрекъсната информация за това какво прави врагът. Наблюдаваме го по суша, по какъв начин се движат войските, какъв брой са, накъде отиват. В отговор те следят нас. Следят промяната на стража, пробват се да схванат нашите позиции, къде се нареждаме.
Олександр, боец

В околните до границата села, които са били окупирани по време на нашествието предходната година, жителите са ужасени от вероятността за нова.
Ние сме в непрекъснат боязън. Ослушваме се непрестанно за шумове. Не се живее по този начин. Когато те е боязън непрекъснато, не се живее.
Валентина, гражданин на Рипки

Властите в Киев към този момент оповестиха,че се готвят за огромна пролетна атака. Изграждат се и се уголемяват окопи, слагат се мини в гората, с цел да се отхвърлен съветските нашественици. Опасенията за възобновяване на военния напън се ускориха през януари, откакто Русия и Беларус организираха взаимни учения на военновъздушните сили. През декември пък президентът Владимир Путин отиде на изненадващо посещаване в Минск.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР