Няколко от най-големите спонсори на президента на САЩ Джо Байдън

...
Няколко от най-големите спонсори на президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Политико: Сорос, Рокфелер и Прицкер подкрепят финансово пропалестински активисти

Няколко от най-големите спонсори на президента на Съединени американски щати Джо Байдън оказват финансова поддръжка на обособени уредници на пропалестински демонстрации.

Това заяви Politico през вчерашния ден. По негова информация измежду тези спонсори са най-влиятелните фамилии в кръговете на Демократическата партия на Съединени американски щати, по-специално Сорос, Рокфелер и Прицкер, съобщи ТАСС.

Според изданието зад митингите в кампуса на Колумбийския университет и други американски университети стоят организациите Jewish Voice for Peace и IfNotNow, които се финансират от фондацията " Tides ", учредена от Джордж Сорос и получаваща средства от Бил и Мелинда Гейтс. Според данъчните заявления фондацията е дала съвсем 500 000 $ на Jewish Voice for Peace през последните пет години. Според Politico, Дейвид Рокфелер-младши (един от попечителите на фондация Рокфелер) е превел към 300 000 $ на Tides през 2022 година

Наследниците на създателя на Hyatt Hotels Corporation Сюзън и Ник Прицкер, написа " Политико ", оказват поддръжка на други организации, които пазят правата на палестинците. Така едно от най-богатите фамилии в света подари 66 000 $ на фонда за преизбирането на Байдън преди няколко месеца и даде над 300 хиляди $ за избирането му за президент през 2020 година

В американските университети се организират всеобщи митинги в отбрана на Палестина, против дейностите на Израел и поддръжката му от американските управляващи. От 18 април полицията е задържала над 2000 души на сходни демонстрации допълнително от 30 университета. Протестиращите упорстват за преустановяване на финансовата помощ и доставките на оръжие за Израел, който организира военна интервенция в линията Газа, при която за шест месеца са убити 34 600 и са ранени 77 800 души.

Източник  " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР