Няколко от големите американски банкови институции през последната седмица са

...
Няколко от големите американски банкови институции през последната седмица са
Коментари Харесай

Големи банки в САЩ отчитат по-настоятелни и повече опити да бъдат хакнати

Няколко от огромните американски банкови институции през последната седмица са записали забележителен растеж в броя на хакерските атаки към компютърните им системи, написа електронната версия на The Wall Street Journal, съобщи БГНЕС.
По данни на изданието става въпрос за Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase и Wells Fargo. По всяка възможност хакерите търсят слабите места в компютърните системи на въпросните компании.
Федералните управляващи, в това число представители на Министерството на финансите на Съединените американски щати, са предложили на управленията на банките да вземат изключителни ограничения против опити за нелегално навлизане в системите им.
Един възможен несанкциониран достъп до информацията в базите данни на въпросните финансови институции може да докара до дестабилизация на пазарите.
В отчет, направен от организацията Cyber Threat Alliance, (CTA) се отбелязва, че през последната година хакерите все по-често прибягват до потребление на специфични вредоносни стратегии, които им разрешават да употребяват непознати компютри за неусетно генериране на криптовалути.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР