Няколко основни проблема бяха посочени пред народния представител от БСП

...
Няколко основни проблема бяха посочени пред народния представител от БСП
Коментари Харесай

Депутатите от БСП отново тръгнаха по избирателните си райони

Няколко съществени казуса бяха посочени пред народния представител от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова при приемните й в Монтана, Вършец, Чипровци и Георги Дамяново. В доста села се оказа, че липсва превоз, в община Георги Дамяново пък се оплакаха от високата цена и неприятното качество на питейната вода. В множеството от селата има и проблем с електрическата енергия. Местните акцентираха, че някои общински препоръки пробват да отдават и продават общинска благосъстоятелност в ущърб на публичния интерес, какъвто е казусът с част от поликлиниката във Вършец. " Увеличените бюджетни средства за общините ще оказват помощ за решение на казуса с превоза. Моя е грижата да отнеса този въпрос до регионалната администрация и да желая подпомагане съгласно компетентностите, а те имат такива, тъй като регионалният шеф утвърждава транспортната скица ", увери ги Анастасова.

Състоянието на бент. Огоста също бе разисквано на срещите. Съоръжението е било планувано за ремонт през 2021 година, само че това не е направено. Анастасова акцентира, че министър председателят Кирил Петков е декларирал в Народно събрание, че водният откос на язовира е нередовен. Засега стената не заплашва хора, само че нямаме право още един сезон да чакаме да продължава просмукването на вода в стената, счита депутатката.

На всяка приемна има по някоя изненада - с изключение на с проблеми, жителите идват и с оферти, разяснява зам.-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин. Той даде образец с господин Янков, който желае да се оползотворява по-добре топлинната сила, отделяна от ТЕЦ-ове, генератори за ток и компресорни станции. Ще би трябвало да се възпитавам малко, преди да се заема с въпроса, добави Вигенин.

Проблемите във ВИК бранша, неприятната инфраструктура, обезлюдяването и целите на страната в развиването в секторите земеделие и просвета бяха част от тематиките, които бяха повдигнати пред представителя на " Българска социалистическа партия за България " за Хасковско Владимир Маринов. Неговите срещи с гласоподаватели започнаха от Свиленград и Любимец. Депутатът анонсира, че през март ще бъде проведен огромен конгрес, на който земеделци от района ще имат опция да разясняват с него и съветниците му ограниченията, които би трябвало да бъдат взети в поддръжка на родните производители и преработватели.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР