Няколко опита за покушение е имало срещу почетния председател на

...
Няколко опита за покушение е имало срещу почетния председател на
Коментари Харесай

Имало е няколко опита за покушение срещу Ахмед Доган

Няколко опита за нападение е имало против почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Опитът не е единствено един - този от 2013 година, заяви депутатът Ерджан Ебатин в студиото на БиТиВи.

За случай на излизане от сараите в " Бояна " е имало опит за нападение с калашников, заяви Ебатин. Оръжието е намерено от НСО. Други детайлности по други случаи той не уточни, макар думите си, че такива случаи е имало и преди 2013 година, и след 2013 година

Припомняме, през 2013 година бе осъществен опит за нападение против Ахмед Доган на трибуната по време на конгрес на партията. Стрелецът бе хванат от самите деятели на Движение за права и свободи, а в следствие се потвърди, че оръжието не е било годно.

По думите на Ебатин в действителност покушението е било проведено по различен метод - човек от публиката е трябвало да стреля против Доган в действителност. Също по думите му и това оръжие е намерено.

Иначе съгласно депутата, почетният ръководител на Движение за права и свободи е бил охраняват през всичките тези години не по негово предпочитание и воля, в противен случай - не му е било по никакъв начин прелестно да бъде под защита. Охраняването на живота му обаче е въпрос на национална сигурност и защита на националния суверенитет. Не става въпрос за живота на господин Доган, а за вота на 500 000 български гласоподаватели, изясни Ебатин, потвърждавайки, че точно от Ахмед Доган зависи техния избор. " Решението за защита е в действителност защита на вота им ", уточни два пъти Ерджан Ебатин. Ахмен Доган не може да остане без защита, по тази причина и очевидно ще се подхващат други ограничения.

Иначе на " Росенец " всичко е умерено, депутатът е бил през вчерашния ден там, на плажа. По принцип към този плаж няма никакъв интерес, а акцията на Христо Иванов и сподвижници е била нарочна провокация, още веднъж към личността на Ахмед Доган. Интересът към плажа е единствено поради личността на Доган наоколо, а Христо Иванов като един актуален Христо Ботев освобождава българска територия, разяснява Ебатин и изясни, че десните в лицето на Демократична България постоянно подхождат по този начин - с личностни нападки. Това обаче демонстрира, че нямат причини. " Не може да се нападна персонално - това значи липса на причини ", съобщи Ебатин и попита за какво не нападат Движение за права и свободи за политика им на евроатлантическа ориентировка на страната, която поддържат поредно в продължение на повече от две десетилетия.

Тези офанзиви на личностно равнище обаче завършват бързо и както тактиката на " Да, България " е такава, по този начин и ориста на дясното политическо пространство е такова - разпад, пояснява Ерджан Ебатин и изрази страдание, че българският политически модел и стигнал до равнище на личностни нападки.

Стратегията на " Да, България " е да уплашат Бойко Борисов, тъй като знаят че той реагира бързо, само че съгласно Ебатин един министър председател би трябвало да държи за тима си.

На парламентарно равнище кабинетът ще оцелее. Това са упованията на Ерджан Ебатин за идната седмица. Той не счита обаче, че този кабинет ще продължи да съществува, само че концепцията за смяна ще пристигна от самата ръководеща коалиция. Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение, както е правело през всичките години - гласувало е срещу това ръководство, което е позиция още през цялото време.

" Погледнете какъв брой депутати от Движение за права и свободи гласоподават за избор на съмнение, строяват ни поименно да гласуваме. Ние сме от първия ден срещу тази коалиция и този кабинет ", съобщи Ерджан Ебатин.

Депутатът от Движение за права и свободи разяснява е назоваването на сътрудника си Делян Пеевски като " Шиши " от самия министър председател: " Това е махленски език, който не подхожда на нито един общественик. " Ебатин обаче недоумява защо се упреква Делян Пеевски - за това че е добър предприемач и развива бизнес и в други страни, с изключение на България. Като образец Ебатин уточни Китай и Дубай.

Добрият усет за бизнес е качество за почитание и не може един човек да бъде упрекван за това. Заради тези си качества, той ще работи с всеки един кабинет, уверен е Ерджан Ебатин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР