Няколко обвиняеми по делото за намеса в изборите в Джорджия

...
Няколко обвиняеми по делото за намеса в изборите в Джорджия
Коментари Харесай

Прокуратурата на окръг Фултън започва преговори за признаване на вината с няколко обвиняеми, включително длъжностно лице от кампанията на Тръмп 2020, по дело за намеса в изборите в Джорджия

Няколко обвинени по делото за интервенция в изборите в Джорджия са били потърсени по отношение на техния интерес да одобряват съглашения за признание на виновността, защото окръжният прокурор на окръг Фултън се пробва да редуцира набора от обвинени и да притегли сътрудници преди евентуални процеси, съгласно източници, осведомени с въпроса.

Само един от 19-те обвинени по разрастващото се дело за рекет в окръг Фултън – освободеният под гаранция Скот Хол – публично е приел съглашение за признание на виновността. И не е ясно дали някой от обвинените, които сега беседват с офиса на окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, евентуално ще се съгласи на договорка.

Няма индикации, че Уилис е предложил каквато и да е договорка на някогашния президент Доналд Тръмп, а представител на окръжния прокурор не е дал отговор на искане за коментар.

Сред тези, към които се обърна офисът на Уилис, беше служителят на акцията " Тръмп 2020 " Майк Роман, само че други обвинени също са имали полемики по отношение на вероятни съглашения за признание на виновността през последните дни, споделиха източниците. Адвокатът на Роман не отговори незабавно на искане за коментар. Разговорите за договорката към него бяха докладвани по-рано от Atlanta Journal-Constitution.

На чуване предходната седмица прокурор от окръжната прокуратура сподели, че е евентуално да създадат оферти за признание на виновност на юристите Сидни Пауъл и Кенет Чезебро, двама обвинени по делото, които би трябвало да бъдат изправени пред съда по-късно този месец. Но не е ясно дали Пауъл или Чесебро биха били подготвени да одобряват договорка, в случай че такава им бъде препоръчана.

Разговорите за съглашение за признание на виновността не са необикновена стъпка, изключително като се има поради необятният набор от обвинени. Източници, осведомени със случая на окръжния прокурор, споделиха, че прокурорите се надяват да понижат броя на обвинените преди възможни правосъдни процеси, тъкмо както направи Уилис в предходни случаи на рекет, включващи преподаватели в държавни учебни заведения в Атланта, и настоящо дело, включващо рапъри от региона на Атланта.

„ Тя ще употребява това като метод да се опита да принуди хората да приказват “, сподели Майкъл Дж. Мур, някогашен американски прокурор за Средния окръг на Джорджия, по отношение на предложенията за признание на виновността. „ Понякога договорката ще бъде толкоз сладка, че те явно ще се съгласят да си сътрудничат. В последна сметка какво влияние има това, не знам. Не знам дали тя ще има задоволително хора, с цел да свърже точките или не.

Останалите 18 обвинени по делото – всички от които се признаха за почтени – ще имат разнороден набор от ползи, които да претеглят, с цел да решат дали да одобряват договорка.

Продължаването към правосъден развой може да значи солидни правосъдни сметки. Но няколко от обвинените по делото също са изправени пред евентуална експозиция в настоящото федерално следствие за интервенция в изборите и може да се откажат от всевъзможен тип съглашение за признание на виновността, което не съумява да ги ваксинира от евентуални федерални обвинявания, споделиха юристи пред CNN.

Ник Валенсия от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР