Няколко неща са много странни. От година и нещо се

...
Няколко неща са много странни. От година и нещо се
Коментари Харесай

Петков: Умопомрачаващо е прокуратурата да не иска да разследва данните на Божков

Няколко неща са доста странни. От година и нещо се знае, че има подобен случай - има очевидна, обществена информация, господин Божков го сподели на кого ли не и за мен е умопомрачаващо българската прокуратура даже да не направи досъдебно произвеждане, да не направи един " Скайп " диалог и да го разпита. Васил Божков действително желае да даде информация. Няма подобен случай в света - някой човек, който е подкупвал, в случай че се окаже, че е правилно, високопоставени лица, желае да признае за това, а от другата страна има прокуратура, която споделя, че не се интересува, " Скайп " връзките не са метода за разпит. Българският поданик е платил вреди от над половин милиард. Това съобщи министър председателят Кирил Петков след ревизия на интерконектора с Гърция в Комотини.

Всъщност тук се удостовери, че за последните три месеца е свършено повече, в сравнение с за последната година. И тук ми потвърдиха, че до края на юни ще бъде действителната дата за финиширане на този план. Това е доста значимо, когато приказваме за диверсификация – значи по-ниски цени на газа, по-ниски цени на парното идната година, по-малко напън върху цените.
Министър-председателят акцентира, че в случай че краят на юни се приключи интерконекторът, септември ще може да тръгне азерски газ. " Газът, който ще влиза тука, е с към една трета по-нисък, от сегашните цени. Говорим за голямо понижение. Тази зима цената на газа беше толкоз висока, тъй като планът не беше приключен и тъй като някой се беше отказал от по-евтин газ ", съобщи Петков.

Трябва да сме подготвени за всевъзможни сюжети при положение на спиране на доставките от " Газпром ", уточни българският министър председател. Едно е да преговаряш  с една страна, когато имаш варианти, друго е да преговаряш, когато нямаш. Тази цена не ни устройва, тъй като нямаме опция от Гърция . Някои от политическите партии приказват, че са про-НАТО и про-ЕС, само че какво вършиха 12 години, попита реторично министър-преседателят.

По думите му има 3 разновидността. Интерконекторът може да докара 3 милиарда кубически метра газ, колкото са почти потребностите на България. Имаме връзката с Месемврия, имаме и връзката с Турция. " Ние няма да отрязваме кардинално " Газпром ", само че би трябвало да влезем в договарянията с повече от една карта в ръката си ", разкри той.

Петков още веднъж увери, че България няма да праща военна помощ на Украйна, само че даже да се стигне до решение, то ще е след необятен публичен консенсус и ще мине през ратификация на Народното събрание.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР