Няколко неидентифицирани дрона бяха забелязани през нощта от 15 срещу

...
Няколко неидентифицирани дрона бяха забелязани през нощта от 15 срещу
Коментари Харесай

Неизвестни дронове са забелязани над авиобаза в Румъния, блокирани са с електронни средства

Няколко неидентифицирани дрона бяха видяни през нощта от 15 против 16 април от военнослужещи от 57-ма авиобаза Михайло Когелничан в Румъния. Това оповестява Радио „ “.

Генерал Константин Спину съобщи, че дроновете са били " блокирани " с електронни средства, тъй като рискуват да пречат на полетите на военната база.

Служители на службата за сигурност на 57-ма авиобаза на името на Михайло Когелничан бързо оповестиха за съществуването на дронове във въздуха наоколо до интернационалното летище Михайло Когелничан.

Наблюдаваните с електронни, оптични и образни средства дронове са дребни по мярка, най-вероятно от търговски вид и летят с ниска скорост и ниска надморска височина.

" Съгласно наредбите са взети всички ограничения за обезпечаване на сигурността във въздушното пространство, органите за ръководство на гражданското въздушно придвижване са осведомени навреме за обстановката. Използвани са неведнъж и радиоелектронни средства, радарният и образният контакт с последните две системи е изгубен към 00.30 часа ", обявиха от пресслужбата. работа на Военновъздушни сили на Румъния.

Командването на 57-а авиобаза „ Михайло Когелничан “ уведоми Военната прокуратура за използването на плануваните от закона ограничения в сходни обстановки. Също по този начин на равнище военно отделение е назначена комисия за следствие на случая, ръководена от началника на щаба на 57-ма авиобаза.

По-рано стана известно, че е почнала работата по разширението на военния комплекс на 57-ма военновъздушна база на румънските Военновъздушни сили „ Михайло Когелничану “. Най-голямата военна база на НАТО в Европа може да се появи до 2040 година

Беше обявено също, че през април в Румъния стартира най-голямото многонационално обучение, проведено от румънския флот, наречено " Морски щит ". В тях вземат участие повече от 2200 военни и 135 кораба, самолети и транспортни средства от 12 съюзнически и партньорски народи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР