Няколко населени места в страната бяха наводнени от значителни количества

...
Няколко населени места в страната бяха наводнени от значителни количества
Коментари Харесай

Синоптик: Внимавайте, ако пътувате към Гърция, времето е нестабилно


Няколко обитаеми места в страната бяха наводнени от обилни количества дъжд, които се изсипаха през почивните дни. Беше оповестено и отчасти бедствено състояние, откакто рекордни 191 литра на квадратен метър се изляха в Карловско.
Според синоптика Александрина Янкова през новата седмица атмосферата над страната към момента ще е неустойчива, само че с наклонност да се стабилизира.
" Още от през днешния ден чакаме покачване на температурите и по-спокойно време, а в източните региони ще доминира слънчево време, до момента в който в западните облачността ще бъде забележителна. Възможно е в следобедните часове в Западна и Източна България да има условия за купесто-дъждовните облаци, само че със слаби валежи ", сподели синоптикът в ефира на Bulgaria ON AIR.
Тя показа, че в обитаемоте места до събота не се чакат превалявания.
" Ще си починем от тези интензивни превалявания. Има условия, само че те са в планинските региони. А най-засегнати от бедствието в Карловско бяха село Слатина, село Богдан и село Каравелово, както и село Трилистник, област Пловдив. Но занапред ще се разказват вредите там. Река Стряма излезе от коритото си и се изсипаха рекордните към 200 литра на квадратен метър ", добави Янкова.
По думите ѝ атмосферата в Гърция е дестабилизирана.
" Образува се купесто и купесто-дъждовна облачност над Централна Сърбия, която аргументи превалявания както в България, по този начин и в Гърция. Трябва да бъдем по-внимателни с пътуванията до южната ни съседка. А през идващите дни ситуацията ще се възстановява ",
Синоптикът акцентира, че в четвъртък и петък лятото се завръща с температури над 30°.
" Тепърва ни чакат мъгли. А в " Петрохан " би трябвало да се движим с нараснало внимание, изключително към 16-19 септември ", моли Александрина Янкова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР