Няколко награди получи седмокласникът Николай Стефанов Борисов от Профилираната природо-математическа

...
Няколко награди получи седмокласникът Николай Стефанов Борисов от Профилираната природо-математическа
Коментари Харесай

Кмет и зам.-министър наградиха ученик от Ловеч за смела постъпка

Няколко награди получи седмокласникът Николай Стефанов Борисов от Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч, който наскоро с бързи и съответни дейности избави човешки живот.
Припомняме, че на 12.11.2020 година към 15:50 часа следобяд на ул. " Христо Ботев " момчето се притече на помощ на паднал чужд възрастен мъж. Момчето извика Бърза помощ и оказа първа помощ, което е избавило живота на индивида, съгласно лекарите. Всичко това става в обстановка на всеобщ психически стрес от COVID-19, когато множеството хора заобикалят всевъзможни контакти с непознати лица.
Днес, 4 декември, Николай получи от кмета Корнелия Маринова почетна значка на Община Ловеч, а от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова преносим компютър и грамота от министъра.
За Николай имаше и други дарове от общината, както и грамота от Еленко Начев, шеф на РУО-Ловеч. Но най-много той получи доста топли думи и благодарности, като това стана в наличието на неговите родители – Стефан и Елена Борисови.
Да отбележат достойната постъпка на момчето пристигнаха още заместник-кметът на общината Венцислав Христов, шефът на гимназията Венцеслав Георгиев, заместник-директорът Тошко Колев, преподаватели.
 Да спасим живот: Съвет за първа помощ, който ще запомните (Видео) Да спасим живот: Съвет за първа помощ, който ще запомните (Видео)
Какво бихте създали, в случай че видите човек, изпаднал в безсъзнание? Ще предприемете ли дейности или ще изчакате някой различен? Мнозина си мис...
Като същинско знамение преди Коледа, което ни прави по-добри - по този начин дефинира случката кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Тя акцентира особената сензитивност на общината към сходни действия, като напомни постъпката на нашия съгражданин Христо Кънчев. Като студент той на 29 август 2011 година избави от сигурна гибел две девойки от кърджалийската езикова гимназия, паднали в морето край Созопол. „ Понякога човек изпада в неволя и потребност от помощ и тези твои качества, които си показал, са твоето оръжие да бъдеш един добър човек “, обърна се кметът към момчето.
Заместник-министърът Таня Михайлова поздрави фамилията, че са отгледали и възпитали такова стойностно дете, което ни дава вяра. Тя съобщи персоналните поздравления на министър Красимир Вълчев към момчето. Освен това акцентира, че оценките в учебно заведение не постоянно са най-важното, значимо е и да станеш добър човек.
После Николай описа със свои думи какво тъкмо се е случило, като очевидно се смущаваше да бъде център на внимание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР