Няколко месеца, след като БСП се обяви срещу ратификацията на

...
Няколко месеца, след като БСП се обяви срещу ратификацията на
Коментари Харесай

Ст. Мирчев: Натиск върху БСП за Истанбулската конвенция не може да бъде оказван

Няколко месеца, откакто Българска социалистическа партия се разгласи против ратификацията на Истанбулската спогодба, ПЕС дефинира това като „ трагична неточност “. Делегация на европейската левица пристигна у нас, с цел да изследва случая. В България към този момент са генералният секретар на ПЕС и народен представител в Бундестага Ахим Пост и ръководителят на женската организация на ПЕС Зита Гурмай.

Днес предстоят основни партийни срещи, а на следващия ден се чака задачата да завърши с посещаване в спешния център за жертви на домашно принуждение в София, защото главната цел на делегацията, както е записано, е да изследва обстановката у нас с домашното принуждение.

Националният съвет на Българска социалистическа партия има твърда позиция във връзка с Истанбулската спогодба и тя е заявявана нееднократно, съобщи в „ Преди всички “ Стоян Мирчев от Българска социалистическа партия и акцентира, че „ напън върху Българска социалистическа партия не може да бъде оказван “.

„ Може би имат потребност да им бъде обяснено, че Българска социалистическа партия е подхванало ограничения посредством Народното събрание за ограничение на домашното принуждение над дами. Оттук – нататък, в случай че те считат, че можем да предприемем още спомагателни ограничения посредством българското законодателство, са добре пристигнали да ни оказват помощ, само че тук не става въпрос да одобряваме или не Истанбулската спогодба, защото ние имаме твърдо решение. Опитват се да ни обяснят, че има проблем в превода. В превода проблем няма и заради тази причина аз не разбирам за какво е този напън, само че може би имаме друго виждане по въпроса. Може би имат потребност от още диалози, с цел да им потвърдим нашата теза “.

Предвид положението на левите партии в Европа, ПЕС би трябвало да се замислят, че би трябвало да се пазят по-силно и уверено позиции като икономическото неравноправие, неравенството на страните в Европейски Съюз, неналичието на сигурност в Съюза, както и неналичието на качествено обучение и опазване на здравето в част от страните, употребата на капитала върху труда, съобщи Мирчев и добави, че това не изключва и насилието върху дами, само че „ тематиката би трябвало да е малко по-широка, с цел да откри ПЕС поддръжка в гласоподавателите в Европа, а не толкоз да ускорява вниманието си върху една такава тематика /Истанбулската конвенция/, и то толкоз внезапно “.

Въпреки, че досега позицията на Сергей Станишев във връзка с Истанбулската спогодба е изрично против тази, която Българска социалистическа партия одобри на своя конгрес, той не е в изолираност, акцентира Мирчев.

„ Сергей Станишев среща нашата поддръжка. Той е и претендентът на Българска социалистическа партия за водач на ПЕС и мисля, че не можем да приказваме тук за изолираност. Апелирам да не се обръща толкоз внимание на подобен стеснен проблем с това разминаване по тематиката. По-скоро е значимо ПЕС да стартира да приказва тъкмо за огромните проблеми “.

Българска социалистическа партия не приема Истанбулската спогодба, тъй като в нея има прикрити други публични ползи, които левицата не припознава, изясни Мирчев.

По-другата настояща тематика – Елена Йончева ще бъде проверявана от прокуратурата поради подозрения на ГЕРБ, че тя е в съдружничество с Цветан Василев, Стоян Мирчев изрично съобщи, че Българска социалистическа партия ще съди за клюка сътрудниците си от ГЕРБ, които са изнесли „ тази подправена информация “, сподели той и добави:

„ Елена Йончева осъди Бойко Борисов за клюка, България е осъждана поради Цветан Цветанов 6 или 7 пъти… Лидерите на ГЕРБ са хора, които могат единствено и само да бъдат осъждани за своите дейности, тъй че ние терзания нямаме. Цялата тази офанзива е заради няколко аргументи – първо да се прикрие абсурдът в Странджа, второ да се прикрие абсурдът от през вчерашния ден,  с който пари за майки и различен вид общности в България няма, само че болшинството в Народното събрание опрости 60 милиона дълг на един господин като Домусчиев и други такива предприемачи посредством промени в закона за концесиите, на последно място и абсурдът с придобиването на вила от премиера в Барселона “.

Мирчев сподели удостовери, че Българска социалистическа партия прави свое следствие във връзка с добитата от Бойко Борисов вила в Барселона и когато има задоволително събрана информация, партията ще я изнесе обществено. 

В звуковия файл можете да чуете изявлението на Таня Величкова със Стоян Мирчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР