Няколко месеца ни трябваха, за да повдигнем завесата, колко е

...
Няколко месеца ни трябваха, за да повдигнем завесата, колко е
Коментари Харесай

Шефът на ББР: Скоро ще има сигнали до прокуратурата за щетите в банката

Няколко месеца ни трябваха, с цел да повдигнем завесата, какъв брой е ощетена банката и тоя развой е към този момент към края си. Имаме доста добра визия сега какво се е случвало в банката, по какъв начин тя е ощетена, ще има и сигнали до прокуратурата, съобщи изпълнителният шеф на Българската банка за развиване (ББР) Цанко Арабаджиев пред Българска национална телевизия. По думите му за 2020 и 2021 година общата загуба за банката ще бъде към 250 млн. лева

Първото нещо, което съгласно него е заварил при стъпването си в ББР, е било корупция, занемареност, отчайващо ръководство - " всички контролни механизми на банката бяха изключени ".

" Заварихме едни заеми, за които в този момент занапред ще приказваме, заварихме контракти с трети страни, които са извънредно неизгодни за банката, заварихме други контракти, които са 100% предплатено плащани, хора, които не би трябвало да са в банката, назначени на големи заплати, а нищо не вършат ", добави Арабаджиев.

Според него от 8-те заема сега 5 са в гратисен интервал по главница, т.е. нямат отговорности да заплащат главница. От тези 5, 4, защото са по мораториума на Българска народна банка коронавирус помощи, не заплащат даже лихви, " тъй че заемите са постоянни, доколкото могат да бъдат, нямайки директни задължения за заплащане ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР