Няколко мерки, отнасящи се до Синята зона в Хасково, предложиха

...
Няколко мерки, отнасящи се до Синята зона в Хасково, предложиха
Коментари Харесай

БСП предлага замразяване на цените на „паяка“ и разширяването на синята зона в Хасково

Няколко ограничения, отнасящи се до Синята зона в Хасково, предложиха на конференция от Българска социалистическа партия – Хасково.

Според социалистите всеки живеещ в центъра на Хасково би трябвало да има място за паркиране в зоната на половин цена от сегашната. Те упорстват за заледяване на повишаването на „ паяка “ и скобите, прекъсване разширението на зоната и най-малко 20% от местата й да са планувани за хора с увреждания, пенсионери, бременни дами и майки с деца до 2 година

Председателят на общинската конструкция на Българска социалистическа партия Камен Тодоров разяснява и тръжна процедура за отдаването на двата огромни паркинга в центъра на Хасково чартърен за 10 година – до комплекс „ 21 век “ и до хотел „ Аида “. По неговите думи с изискванията в издадената от кмета заповед се лимитира достъпът на дребните компании до присъединяване в търга, тъй като би трябвало да платят депозит от към 70 000 лева Победителят пък би трябвало да заплати близо 1 млн. лева наем за целия интервал първоначално. Той подозира, че има нещо тайно в процедурата.

Според Богдан Кирилов в този търг няма спортно начало и равнопоставеност. От Българска социалистическа партия чакат, че в случай че процедурата не бъде стопирана, тя ще влезе в съда.

„ Всяка процедура може да се оспорва. Тази е законна и открита, като не ощетява никого. Ако се явят 1 – 2 претенденти ще я приключа, тъй като ще покаже, че има дискриминационен детайл. При състояние обаче, че компаниите са 4 – 5 ще значи, че няма дискриминация “, съобщи потърсен за коментар кметът Станислав Дечев, като прикани компаниите да вземат участие.

Той добави, че с получените средства от паркингите желае да дофинансира стартирани планове в Хасково. По неговите думи сега синята зона не се уголемява, тъй като се прибират места за паркиране, които до момента са се употребили от частна компания. По наблюдения на кмета синята зона облекчава трафика в Хасково.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР