Няколко лесни съвета и един хитър трик ще ви помогнат

...
Няколко лесни съвета и един хитър трик ще ви помогнат
Коментари Харесай

Лесен трик да спестим от сметката за вода

Няколко лесни съвета и един остроумен трик ще ви оказват помощ да намалите високата сметка за вода

Растящите цени на артикули и услуги, замръзналите приходи, инфлацията, идният зимен сезон – имате най-малко 10 аргументи да се опитате да редуцирате сметките си за сила и вода, с цел да спестите средства за други битови, ежедневни или непредвидени разноски. Често, бързайки или без да си даваме сметка за това, харчим повече вода, в сравнение с ни е нужна. Водата е освен скъпа, питейната вода е изчерпаем запас, който следва да пестим и ценим. Няколко лесни съвета и един остроумен трик за икономисване разкрива .

Как да спестим от високата сметка за вода?

1. Еко източници

Имате градинка пред блока или къщата си? Поливате саксийни цветя? Миете терасата си? Не го правете с питейна вода. Използвайте неприятното време, с цел да съберете дъждовна. Употребата на дъждовна вода за миене на двор, тераса, стълбище, напояване или други сходни потребности ще ви спести обилни разноски и ще ви отличи като стопанка, загрижена за природата и ресурсите ѝ.

2. Течове в дома

Проверете за течове в дома си. Има уреди, които откриват проблематичните места. Течовете са освен голям непотребен разход на вода, надлежно на средства и тук в действителност високата сметка за вода е по-малкият проблем. Течовете могат да доведат до влага, щета на уреди, наводняване и още по-голям разход от бюджета ви.

3. Пестеливост

Не разхищавайте водата, в случай че не желаете високата сметка за вода да е ежемесечен проблем в дома ви. Не пускайте пералнята машина за няколко облекла, спирайте водата, до момента в който миете зъбите си, натривате съдовете, избягвайте прането на ръка. Мислете за всяка капка като за скъпоценна. Не бихте желали да оставите парите ви просто да текат, нали?

4. Прането на килими и завеси

Откажете се от старите способи за разчистване на домакински текстил. Прането на килим от дълго време не е положително решение. Има голям брой уреди, които го почистват идеално, без да го махате от пода даже. Лесно, леко и преференциално. Изпробвайте парочистачка. Тя ще ви свърши идеална работа, а цената си ще избие единствено против няколко пранета в двора с вода от чешмата.

5. Разваленият водомер

Проверявайте редовно редовността на водомера си. Разваленият или неработещ ще способства за високата сметка за вода.

6. Течащи кранове

Казанчето в тоалетната, което капе или не стопира, кранчетата, които текат – капка по капка вир. И висока сметка за вода. Струва си да вложите малко средства в техния ремонт или замяна. В дълготраен проект това ще ви се преизплати и ще понижи високата сметка за вода.

Трик за понижаване на високата сметка за топла вода, който безотказно работи

Когато приказваме за високата сметка за вода и изключително за високата сметка за топла вода, която е доста по-скъпа от студената, следва да имате поради, че щранговете могат да бъдат повода за скъпата фактура, която сте заплатили. За да намалите разхода, следва да промените щранговете. С времето щранговете, по които минава топлата вода, имат все по-малка пропускливост, защото натрупват варовик, който пречи. Ако тръбата е стеснена на половина, разходът за топла вода ще бъде двоен, без да сте изхарчили и капка повече. Ето за какво е ваша грижа да подменяте от време на време тръбите, с цел да не плащате скъпо за вода, която даже не сте изразходили. С този остроумен трик ще съумеете, без да жертвате консумация, улеснение и без да полагате старания и спестовност, да намалите високата сметка за вода неотложно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР