Няколко кризи се натрупаха - ковид криза, социална, финансова...и др.

...
Няколко кризи се натрупаха - ковид криза, социална, финансова...и др.
Коментари Харесай

Нинова: Много кризи се натрупаха

Няколко рецесии се натрупаха - коронавирус рецесия, обществена, финансова...и други Така разказа пречките пред ръководството вицепремиерката Корнелия Нинова пред " Денят с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Предприетите до момента ограничения демонстрират, че има воля за превъзмогване на тези рецесии, сподели тя. Не единствено бюджета работи за това. Какво е направено за момента:Връщането на ролята на страната в стопанската система - за това се бореше Българска социалистическа партия, битка с монополите в отбрана на потребителите, дребните и междинни предприятия, ролята на обществената страна ", изброи Нинова.

" Ролята на страната се усилва, финансовите вложения нарастват съвсем двойно от 2,9% на 5,8%. Тези финансови вложения ще отидат в действителни политики – безвъзмездни детски градини и ясли, обезщетения за родители, чиито деца не могат да влязат в детски градини и ясли. Това е израз на политики, заделят се съществени средства за културните институции. За служащите се усилва минималната работна заплата, усилва се и компенсацията при безработица. Сега обсъждаме неплатеният отпуск, който хората бяха принудени да си вземат поради Коронавирус рецесията, да се регистрира като трудов стаж ", изясни Корнелия Нинова.

Незаконно е мобилните оператори да усилват цените си със задна дата - ние спряхме двойното нарастване на сметките, те усилиха единствено това, за което имат право. Нашият принос е в това, че не им позволихме да ударят крайните клиенти. Това изясни вицепремиерката.

Готов е и законът за колекторските компании - в него ще има указател, всичко ще е транспарантно за активността им, ще е обяснено в какви случаи се преследва длъжника и така нататък

Борбата с монополите, с изключение на идеологически детайл, е значима, изключително в рецесиите. Подхващаме борба с колекторските компании. За първи път ще създадем Закон за колекторските компании. Той сега е импортиран в Министерски съвет и февруари ще бъде в Народното събрание. Сега всевъзможни хора вървят по села и компании и тормозят жителите. В този бранш се въртят към 4 милиарда лв., само че ние ще поведем тази борба в името на хората, даде обещание Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР