Няколко кабелни оператора се обединиха срещу обявените на страницата на

...
Няколко кабелни оператора се обединиха срещу обявените на страницата на
Коментари Харесай

Кабелните оператори обжалват в КРС тихи промени в цените на ЧЕЗ

Няколко кабелни оператора се сплотиха против оповестените на страницата на ЧЕЗ общи условия за потреблението на инфраструктурата на ЕРП-то . Те написаха възражения до Комисията за контролиране на известията (КРС), съобщи пред БГНЕС Валентин Георгиев , изпълнителен шеф на Националното съдружие на кабелните оператори.

Кабелните оператори се оповестиха против дефинираните общи условия цени, избрани от ЧЕЗ без да бъде оказан никакъв механизъм за образуването на цените, без да е съобразено с никакви подзаконови нормативни актове , касаещи Закона за електронносъобщителните мрежи и физическата им инфраструктура.


" Диема вижън ": Големите кабелни оператори ни рекетират

" ЕСТ НЕТ " продължава да пиратства

Основното несъгласие е от членове на Националното съдружие на кабелните оператори " Клуб 2000 " е против дефинираните в общите условия на ЧЕЗ цени, без да бъде оказан никакъв механизъм за образуването им.

" Без да е съобразено също с никакви подзаконови нормативни актове, касаещи Закона за електросъобщителните мрежи и физическата инфраструктура. Тези подзаконови нормативни актове, в това число и методиката за установяване на разноските, а оттова и на цените, които би трябвало да бъдат направени от Министерство на превоза и известията, закъсняват по отношение на законовите периоди ", сподели Валентин Георгиев,.

Според операторите в тези общи условия и механически условия, оповестени от електроразпределителното сдружение нарушават по ред закони, в това число и на Закона за отговорностите и договорите.

Възраженията против определянето на месечната цена за използването на трасе от стълбовата инфраструктура на сдружението за София и Северозападна България е в детайли разказано във възражението до КРС. Това е комисията, където се вземат решение разногласия сред кабелни и мрежови оператори, които имат съответната инфраструктура.

" Ние сме възмутени по принцип от метода при установяване на цените . Друг е въпросът, че цените стават 50% по-високи, което ще затрудни извънредно доста кабелните оператори и води до увеличение на цената на крайния артикул и то най-вече в селските региони, където се употребява стълбовата инфраструктура на ЧЕЗ. Така нарастването ще засегне най-вече най-бедните пластове от популацията ", сподели Валентин Георгиев.

Старата цена е 0,60лв./стълб , а новата е 0,91лв./стълб, което е 50% нарастване. Има въведени нови еднократни такси - 1.57лв./стълб без Данък добавена стойност за техническо изследване и 1.35лв без ДДС/стълб за сформиране на констативен протокол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР