Няколко жители на руския град Магнитогорск са получили електронни писма,

...
Няколко жители на руския град Магнитогорск са получили електронни писма,
Коментари Харесай

Паника в Магнитогорск - хората получават предупреждения за взривове

Няколко поданици на съветския град Магнитогорск са получили електронни писма, в които са предупреждавани за гърмежи на публични места, написа 74.ru.
В известията написа, че са минирани лечебни заведения, образователни заведения и търговски центрове. Такова писмо е получено в градска болница № 1. Очевидци оповестяват за евакуация на няколко учебни заведения.
В изпратените известия се упоменават и гърмежите от 31 декември 2018 година и в маршрутно такси от 1 януари 2019 година
Службите за сигурност организират инспекция.
От администрацията на града обявиха, че електронните писма за цел " да дестабилизират ситуацията в града и да внесат суматоха измежду жителите. Всяко известие се ревизира. " Молим жителите да не се подават на провокации и да не и да не изпадат в суматоха ", споделиха още от кметството.
Припомняме, че на 31 декември в жилищен блок в Магнитогорск избухна гърмеж. Според формалната версия починаха 39 души, откакто се срути цялостен вход от жилищната постройка.
На 1 януари се възпламени и взриви маршрутка. Тогава от съветското вътрешно министерство обявиха, че повода е била нередовност в газовата уредба. Загинаха трима души.
В съветските медии обаче се появиха догатки, че и двата случая са терористична офанзива.
Сайтът Znak.com написа при започване на януари, че мястото на гърмежа в блок 164 в Магнитогорск е апартамент, който на 30 декември бил нает от мъж, от таджикистански генезис. Според изданието в този апартамент са открити следи от взривно вещество. По-късно близо до срутилата се постройка е взривен микробус " Газел ", в който е имало трима хипотетични терористи, които са стреляли против преследващи ги служители на реда. Друг обвинен, който е съумял да избяга, се търси. Потвърждение от формалните управляващи на тази информация няма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР