Няколко институции в Добрич се обединяват в кампанията Посади дърво,

...
Няколко институции в Добрич се обединяват в кампанията Посади дърво,
Коментари Харесай

Залесяват пространството около паметника на Деспот Добротица

Няколко институции в Добрич се сплотяват в акцията „ Посади дърво, открий корена си! ”. Тя има за цел да облагороди зелената повърхност край паметника на Деспот Добротица, като се засадят 100 дръвчета. Организатори са Сдружение с нестопанска цел ”Зеленият пламък ”, Община град Добрич, ОМЦ „ Захари Стоянов ”- Добрич, ЦЗПЖ – Добрич, ДГС – Добрич, Ротаракт клуб- Добрич и сдруженията „ Черноморски център за развиване ” и „ Еко Добруджа ”.

Организаторите напомнят, че напролет на тази година бе осъществено почистване на терена от представители на ”Зеленият пламък ” и възпитаници от СУ ”Димитър Талев ” за бъдещото залесяване.

Засаждането на дръвчетата ще бъде на 16 ноември от 10.30 часа на паметника на Деспот Добротица. Организаторите приканват добричлии да се включат в акцията с децата си. Всеки, който има опция, дано да вземе личен инструмент и вода за дръвчетата.

Освен залесяване, „ Зеленият пламък ” провежда и тематично образование, обвързвано с стабилно развиване, което ще се състои на 17 ноември.

Обучението ще протече в две сесии за участници, които са сред 8-и и 12-и клас и една сесия за деятели над 18-годишна възраст. Основните тематики, заложени в образованието, са: Пермакултура, Разделно събиране на „ Остатъци ” и Как да мислим „ Зелено ”.

Събитието се организира със съдействието и присъединяване на посетители от Сдружение „ Възможности без граници ” като част от плана “LEEN – Less is the green more ”. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР