Няколко институции в Берлин съобщиха, че са получили заплахи за

...
Няколко институции в Берлин съобщиха, че са получили заплахи за
Коментари Харесай

Бомбени заплахи срещу институции в Берлин

Няколко институции в Берлин оповестиха, че са получили закани за сложена бомба. По-рано през днешния ден и в понеделник сходни случаи имаше и в няколко учебни заведения и медийни организации в други елементи на Германия, съобщи ДПА.

Полицията заяви, че подобен сигнал е получила централната жп гара в Берлин. На железопътния оператор " Дойче бан " е бил изпратен имейл, сподели представител на полицията, а по-късно униформени са създали оценка на рисковата обстановка.

Телевизия Ер Те Ел, къщата музей на Вили Брант и централата на Германската социалдемократическа партия на канцлера Олаф Шолц също са получили бомбена опасност. За някои от случаите полицията съобщи, че зад заканите стои палестинската радикална формация " Хамас ".

Основно учебно заведение в южната провинция Бавария бе евакуирано тази заран след втора бомбена опасност. Полицията заяви, че тя е получена посредством имейл, в който е имало линкове, водещи към уеб сайтове, свързани с " Хамас ".

В столицата на Тюрингия - Ерфурт, са били отправени закани към три учебни заведения, които обаче не са били за бомба, а закани за принуждение, сподели полицията пред ДПА. В същото време постройката, в която се обитават три радиостанции в Тюрингия - " Антене Тюринген ", " Ландесвеле Тюринген " и " Радио топ40 ", бе евакуирана след получена по имейла опасност за взривно устройство, полицията счита, че имейлът е бил изпратен от " Хамас ". Сградата се ревизира за съществуване на експлозиви.

В понеделник поради закани към няколко учебни заведения започнаха огромни полицейски интервенции из цялата страна. При инспекциите в постройките не е намерено нищо съмнително.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР