Няколко институции се включиха в акцията срещу образуването на сметища

...
Няколко институции се включиха в акцията срещу образуването на сметища
Коментари Харесай

Нови мерки срещу изхвърлянето на боклуци в Столипиново

Няколко институции се включиха в акцията против образуването на сметища за строителна боклуци в квартал " Столипиново ".

Пловдив

Освен екипи на общинско дружество „ Чистота “ и Общинския инспекторат представители на общинска защита и полицията дежурят в региона, с цел да спре безразборното мятане на боклуци. Предвидените наказания са от 300 до 1 000 лв.. Има ли резултат от изключителните ограничения, вижте в идващия репортаж на сътрудниците от Пловдив.

От години терени в квартал " Столипиново " се употребяват за бунище за строителни боклуци.

Затова по самодейност на районната администрация инспектори от Общинска полиция и защита, както и представители на „ Чистота “ ще наблюдават непрекъснато за извършители.
Николай Чунчуков - кмет на регион “Източен “: Това са боклуци, които идват от целия град, през последните 10 дни откакто инициирахме тези акции има единствено един извършител, хванат от Общинския инспекторат.
Ако битката с нерегламентираното изхвърляне на строителни боклуци дава резултати, казусът с чистотата в квартала продължава да търси своето решение.

За да не се разпилява боклукът из целия район, от “Чистота “ на мястото, където бяха контейнерите, са построили бетонни панели.

Според жителите новите места, обозначени за боклука се чистят рядко.
Димитър: Това го направиха към този момент месец и нещо, и един в месеца го подвигат това.
За други обаче отпадъците са късмет да припечелят.

- За какво ви е този отпадък?

- Това не е отпадък бе човек, това са пари

- Какво събирате?

- Пластмаса, хартия, каквото падне, това събираме.

От общинско дружество " Чистота " обявиха, че в региона е съсредоточена двойно повече сметосъбираща техника, която дежури и през почивните дни. От предходната година са сложени и 50 спомагателни контейнера. Годишно отпадъка, който се извозва от Пловдив е 150 000 тона, а единствено от квартал " Столипиново " - 22 000.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР